Καθαρή Δευτέρα: συννεφιά και βροχοπτώσεις

Ν.Α.  21 February, 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καθαρή Δευτέρα: συννεφιά και βροχοπτώσεις

φωτο-πηγή:ebooks.edu.gr

Δυσάρεστα είναι τα νέα για όσους αποφασίσουν να τηρήσουν φέτος το έθιμο και να πετάξουν την Καθαρά Δευτέρα χαρταετό, καθώς σε πολλές περιοχές της Κρήτης αναμένεται να έχουμε βροχοπτώσεις, οι οποίες όσο περνούν οι ώρες είναι πιθανόν να εξελιχθούν σε καταιγίδες. Πάντως, το τριήμερο φαίνεται ότι θα ξεκινήσει ιδανικά καθώς όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, αύριο Σάββατο θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

ιδικότερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να είναι βόρειοι, χωρίς ωστόσο η έντασή τους να ξεπερνά τα 4 μποφόρ και με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή τώρα, τα δεδομένα θ’ αλλάξουν, καθώς από το πρωί θα υπάρξουν νεφώσεις, ενώ προς το μεσημέρι αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές οι οποίες θα είναι πιο έντονες στα νότια και κατά τόπους, στα βόρεια του νησιού.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εντάσεως 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά, ενώ στην Ανατολική Κρήτη οι νοτιάδες θα πνέουν από 5 μέχρι 6 μποφόρ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λέκκα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα, με την ελάχιστη τιμή να υπολογίζεται στους 8 βαθμούς και τη μέγιστη στους 15.

Την Καθαρά Δευτέρα τώρα, το σκηνικό θα είναι σχεδόν το ίδιο με την Κυριακή. Η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, οι οποίες μέχρι το βράδυ αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιανατολικοί και ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ τοπικά και στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο κ. Λέκκας συστήνει σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα προμηνύουν καταιγίδες (βροντές, αστραπές), οι εκδρομείς να αποφύγουν το πέταγμα του χαρταετού.

Ν.Α.


πηγή:ekriti.gr

 

Ν.Α.  21 February, 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ