Καθαρές παραλίες… είναι στο χέρι μας!

mesaralive.gr  27 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Καθαρές παραλίες… είναι στο χέρι μας!

φωτο:mesaralive.gr

Έχουν χυθεί «τόνοι» μελάνι και γράφονται πολλά κάθε χρόνο για το πόσο σημαντικό είναι να εξαλειφθεί η νοοτροπία που θέλει μερικούς να τρώνε να πίνουν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και στη συνέχεια να αφήνουν τις σακούλες με τα σκουπίδια στην παραλία και να γίνονται… καπνός!

Την τύχη των σκουπιδιών την γνωρίζουμε… Τη βλέπουμε εξάλλου σε κάθε εξόρμηση που κάνουν εθελοντές σε παραλίες του Νότου για να καθαρίσουν από  τα «απομεινάρια» αυτών των κακών νοοτροπιών.

Είδαμε εξορμήσεις και λίγο πριν να ξεκινήσει το Καλοκαίρι στην παραλία του Κόκκινου Πύργου!

Δήμος, φορείς, σύλλογοι, εθελοντές, μάζεψαν πολλά σκουπίδια και τα απομάκρυναν προκειμένου η παραλία να είναι καθαρή για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες!

Κι όμως οι κακές νοοτροπίες δεν λείπουν.

Πρόσφατο παράδειγμα αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες με παρέα που αφού έκανε το μπάνιο της, άφησε στα αλμυρίκια της Καταλυκής τα σκουπίδια της και ετοιμάστηκε να αποχωρήσει!

Τους πέτυχε ωστόσο ένας ευαισθητοποιημένος μεσαρίτης ο οποίος τους σταμάτησε τους έκανε την παρατήρηση και τους έβαλε να επιστρέψουν πίσω και να τα μαζέψουν!

Τα πνεύματα οξύνθηκαν αφού η παρέα ζήτησε το λόγο γι΄ αυτήν την παρατήρηση… Το γνωστό «τι σε νοιάζει εσένα..» Και βέβαια αυτό το θέμα αφορά όλους μας! 

Οι παραλίες δεν είναι για λίγους είναι για όλους!

Και όσο περισσότερο τις προσέχουμε, τόσο πιο καθαρές θα μας υποδέχονται κάθε φορά!

 

mesaralive.gr  27 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα