Καταπέλτης η εισαγγελέας για τη δολοφονία του Κ. Προβιδάκη.

mesaralive.gr  12 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καταπέλτης η εισαγγελέας για τη δολοφονία του Κ. Προβιδάκη.

Πρότεινε την ενοχή και των τριών για όλες τις πράξεις που κατηγορούνται.

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται πρότεινε πριν απο λίγο η εισαγγελέας έδρας Μαρία Πολιτάκη για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Κωνσταντίνου Προβιδάκη στο Αντισκάρι πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η εισαγγελέας στην περίπου δίωρη πρόταση που απηύθηνε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν καταπέλτης κατά των τριων νεαρών κατηγορουμένων λέγοντας χαρακτηριστικά οτι ούτε κατά την πράξη τους ούτε και μετά δεν μετάνιωσαν. Τους χαρακτήρισε ανθρώπους χωρίς ηθικούς φραγμούς και ηθικές αναστολές.

Είπε επίσης ότι πέραν πασης αμφιβολίας εκτέλεσαν την πράξη της δολοφονίας του Κωσταντίνου Προβιδάκη σε ήρεμη ψυχική κατασταση επισημαίνοντας ότι ήταν μια πράξη εντελώς απρόκλητη.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο περιστατικο και πως ακριβώς έγινε επισημαίνοντας τη συμμετοχή και των τριών στην δολοφονία του Κ. Προβιδάκη.

"Ακύρωσε" την κατάθεση και την τεχνική έκθεση της ιατροδικαστού - συμβούλου που έφερε ο 1ος κατηγορούμενος επισημαίνοντας ότι η ιατροδικαστής που συνέταξε την έκθεση είχε πλήρη εικόνα και του πτώματος και των εργαστηριακών στοιχείων σε αντίθεση με την επιστημονική συμβουλο των κατηγορουμένων και επισήμανε την μεγάλη απόκλιση που υπήρχε στην ιατροδικαστική έκθεση και την κατάθεση της ιατροδικαστού επισημαίνοντας ότι κλωνίστηκε και ακυρώθηκε εν τη γενέσει του ο ισχυρισμός του πρώτου κατηγορουμένου ότι ο Προβιδάκης δεν πέθανε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αλλά απο στένωση της στεφανιαίας αρτηρίας. Είπε χαρακτηριστικά ότι "στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης η έκθεση της ιατροδικαστού - συμβούλου που κατέθεσε και χαρακτήρισε κατά παραγγελία που ήρθε να στηρίξει έναν υπερασπιστικό ισχυρισμό"

Ανελέητα χτυπήματα

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για εγκληματική συμπεριφορά και ανελέητα χτυπήματα των δραστών που προκάλεσαν τις κρανιογκεφαλικές κακώσεις και τον θάνατο του θύματος. «Ο μεγάλος αριθμός των πλήξεων, η ένταση και η σφοδρότητα των χτυπημάτων, τα σημεία που επέλεξαν να χτυπήσουν , το κεφάλι και τον θώρακα, τα μέσα που χρησιμοποίησαν, τις ποιμενικές ράβδους, η προσπάθεια εμβολισμού του θύματος με το αυτοκίνητο, λες και είπαν, «δεν τον τελειώσαμε ρε φίλε, να τον χτυπήσουμε με το αυτοκίνητο να τον αποτελειώσουμε», τα ταπεινά τους αίτια, με το τυφλό εγωϊσμό που τους χαρακτηρίζει, η πλήρης ανυπαρξία σχέσεων μεταξύ δραστών και θύματος, όλα αυτά καταδεικνύουν τον ανθρωποκτόνο δόλο και την πρόθεση τους να θανατώσουν τον παθόντα» επισήμανε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε αναξιόπιστες τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ για τους κατηγορούμενους, τον 34χρονο και τον 27χρονο, αναφέρθηκε στις διαφορετικές εκδοχές του περιστατικού που έδωσαν στο στάδιο της προανάκρισης, της ανάκρισης και της απολογίας τους ενώπιον του δικαστηρίου. Είναι πρόδηλη η ρήξη ανάμεσά τους και το γεγονός ότι ο ένας τα ρίχνει στον άλλο, τόνισε ενώ για τον τρίτο κατηγορούμενο, τον 25χρονο αδερφό του 34χρονου, είπε πως από την αρχή επιμένει στην άρνησή του.

Όμως θεωρεί ότι τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του δεν έχουν λογική εξήγηση και υποστήριξε ότι από τις καταθέσεις των μαρτύρων και κυρίως του αυτόπτη μάρτυρα που παρακολουθούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του το περιστατικό, προέκυψε ξεκάθαρα η συμμετοχή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Η δίκη συνεχίζεται στην κατάμεστη από κόσμο, αίθουσα του μικτού ορκωτό δικαστηρίου, με τις αγορεύσεις των μαρτύρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αργά το βράδυ.

Πηγή:cretalive.gr

 

mesaralive.gr  12 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα