Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των οπωροκηπευτικών ενόψει Πάσχα!

  23 April, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των οπωροκηπευτικών ενόψει Πάσχα!

Μικρή αύξηση της κίνησης καταγράφεται αυτές τις ημέρες στα οπωροπωλεία. Τι ισχύει για την πατάτα Μεσαράς;

Εκτιμάται ωστόσο, ότι η κίνηση θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε στα τέλη της εβδομάδας και ενόψει του αναστάσιμου και πασχαλινού τραπεζίου.

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρώην πρόεδρος των Οπωροπωλών ν.Ηρακλείου, Μιλτιάδης Χαλκιαδάκης, παρά την οικονομική κρίση, οι περισσότεροι καταναλωτές ζητούν τα ντόπια προϊόντα, και είναι διατεθειμένοι να ... θυσιάσουν την ποσότητα για την ποιότητα. "Θα αγοράσουν μικρότερη ποσότητα αλλά κρητικό προϊόν" - ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως τα κρητικά προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας χάρη και στο κλίμα της Κρήτης αλλά και στις προσπάθειες των παραγωγών.

Ο κ.Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε στην έκρηξη της τιμής της ντομάτας και φέτος, όπως και κάθε Πάσχα, αποδίδοντάς την στην αυξημένη ζήτηση αλλά και σε "παιχνίδια" στην αγορά. Η τιμή σήμερα είναι στο 1,80 με τάση προς τα 2 ευρώ, ενώ πριν από δύο εβδομάδες η τιμή ήταν 40 λεπτά χαμηλότερη.

Αντίστοιχη έκρηξη τιμής έχουμε και στην πατάτα, λόγω όμως μειωμένης παραγωγής - αρχικά λόγω ανομβρίας και κατόπιν λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων εξαιτίας των οποίων δεν έγιναν φυτεύσεις. Η ντόπια πατάτα Μεσαράς κοστίζει περίπου 1-1,20 ευρώ το κιλό.

Oι τιμές στις αγκινάρες είναι χαμηλότερες από ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με την τιμή της άγριας να κυμαίνεται στα 3 με 3,5 ευρώ το κιλό και της ήμερης στο 1,50 με 2 ευρώ. Η τιμή στα κολοκυθάκια κυμαίνεται μεταξύ 1,50 και 1,70 ευρώ, και στις πιπεριές περίπου στα 3,50 ευρώ το κιλό.

 

  23 April, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα