Καταδικαστική η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Αναλυτικά η ετυμηγορία του δικαστηρίου
Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και ένταξη σε αυτήν κρίθηκαν πριν από λίγο από το Δικαστήριο ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Παύλος Γερμενής και όλοι οι πρώην βουλευτές.
Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει ουσιαστικά την ενοχή μελών της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και 11 για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.
Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Παπάς.
Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:
Άγγος
Αποστόλου
Καζαντζόγλου
Καλαρίτης
Μιχαλάρος
Μπαρέκας
Παπαβασιλείου
Παπαδόπουλος
Πόπορη
Ρουπακιάς
Σκιατούνης
Σκάλκος
Στεργιόπουλος
Στράτος
Τσακανίκας
Τσόρβας
Τσαλίκης
Χατζηδάκης
Χρυσαφίτης
Δείτε επίσης
- Κυβέρνηση: Εμμένει στη δημιουργία κλειστής δομής στην Κρήτη-Σφοδρή αντίδραση της Αυτοδιοιίκησης
- Πανελλαδικές 2026: Τι αλλάζει στα Επιστημονικά Πεδία – Τι σημαίνει για τους υποψηφίους
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας κι επιστροφή των βοριάδων απο σήμερα
- Ο Μανώλης Κονταρός στο Τυμπάκι
- Κίνα: Συναγερμός για τον ιό Chikungunya