Καμπουράκης: Μόνο με σύνθεση και δουλειά θα πάμε την Κρήτη παρακάτω!

cretalive.gr  08 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Καμπουράκης: Μόνο με σύνθεση και δουλειά θα πάμε την Κρήτη παρακάτω!

Στο χώρο εργασίας του, στο λογιστικό του γραφείο με το παράθυρο να σου προσφέρει μια μοναδική εικόνα του παλιού ενετικού λιμανιού  του Ηρακλείου, ο Μανώλης Καμπουράκης προσπαθεί να βάλει σε τάξη το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

«Είμαι γεννημένος στο Ηράκλειο, αγαπώ αυτόν τον τόπο, αλλά η μεγάλη μου χαρά είναι όταν κατηφορίζω το νέο δρόμο της Μεσαράς. Εκεί που έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια», μας αποκαλύπτει ο νέος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλός στο συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη.

«Η δύναμη της Κρήτης είμαστε όλοι εμείς» τονίζει παρουσιάζοντας το πλούσιο βιογραφικό του και στον τομέα των σπουδών αλλά κυρίως της επαγγελματικής του διαδρομής.

Πώς μέσα στον Αύγουστο και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι της γενιάς σας ήταν διακοπές, εσείς αποφασίσατε να συμπορευθείτε με τον Σταύρο Αρναουτάκη;

Με χαροποιεί ιδιαίτερα η ερώτησή σας. Αλλά πολύ περισσότερο μου δίνει δύναμη η πρώτη μου σκέψη. Να σας πω, πως την ημέρα που συναντήθηκα με το Σταύρο Αρναουτάκη και μου πρότεινε την ένταξή μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Για την Κρήτη μας, συνεχίζουμε», σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να εξελιχθούν οι ιδέες που από καιρό είχα για το Ηράκλειο και την Κρήτη μας. Γιατί η σκέψη οφείλει να εξελίσσεται – ξεκινάς πιο δυναμικά, πιο αυθόρμητα και χτίζεις κάτι που ελπίζεις κάποια στιγμή να είναι χρήσιμο. Στην πολιτική, το δύσκολο είναι να νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου και την ίδια στιγμή να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να μαθαίνεις από αυτά.

Πριν λίγους μήνες καταγράψατε μια εντυπωσιακή εκλογική πορεία στον κομματικό σας χώρο, στο ΠΑΣΟΚ. Τι μάθατε από τότε μέχρι σήμερα;

Ξεκίνησα πιο απόλυτος στις πεποιθήσεις μου, στην πορεία κατάλαβα ότι πρέπει να τις προσαρμόζεις σε εκείνο που είναι αναγκαίο εκείνη την ώρα αλλά και εφικτό. Επίσης, έμαθα ότι μπορεί να μην τα πετύχεις όλα με την πρώτη αλλά είναι σημαντικό να έχεις κάνει ένα πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα. Πάνω από όλα έμαθα πως για να δουλέψουμε για τον τόπο μας, οφείλουμε να έχουμε τη δύναμη και την επιμονή να πάμε τα πράγματα παρακάτω. Και επειδή το Ηράκλειο και η πορεία του τα επόμενα χρόνια δεν είναι μόνο υπόθεση ενός κόμματος ή ενός αυτοδιοικητικού οργανισμού, σας βεβαιώνω, πως αν με τιμήσουν οι Ηρακλειώτες και με εκλέξουν στον νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα συνεργαστώ με όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Περιφερειάρχη για την επόμενη μέρα.

Είπατε παραπάνω πως αγαπάτε τον τόπο μας. Ως νέος οικογενειάρχης, ως ένας νέος άνθρωπος στην αγορά, ποιο είναι το όραμά σας για την Κρήτη και το Ηράκλειο;

Η αγάπη μου για το Ηράκλειο είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αγαπάω ειδικά την ενδοχώρα του νομού μας.  Πολλές φορές στις βόλτες με φίλους σκέφτομαι ότι τώρα είναι η ώρα να μεταμορφωθεί ο τόπος μας. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Περιφέρεια Κρήτης, από το 2010, για να ενδυναμώσουμε στην Κρήτη, ακόμη περισσότερο, τη διαχρονική της ταυτότητα ως κέντρο πολιτισμού, παραγωγής, έρευνας και καινοτομίας. Αν καταφέρουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω τη διασύνδεση των οικονομικών δραστηριοτήτων, του  πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, της αγροδιατροφής, τότε πραγματικά θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η προσπάθεια αξίζει.

Είστε πρωτοεμφανιζόμενος στα πολιτικά πράγματα και θα επιμείνουμε πολιτικά. Τι δεν σας αρέσει στην πολιτική;

Οι άνθρωποι με γνωρίζουν έχουν καταλάβει ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω το αυστηρό μοτίβο ζωής ενός νέου πολιτικού. Η δική μου υποψηφιότητα στην Περιφέρεια δεν περιορίζεται σε αυτό το στενό πλαίσιο. Εγώ και σήμερα αλλά περισσότερο αύριο θα συνεχίσω στη βάση του θετικού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας. Η μαγεία της ενασχόλησης με τα  κοινά, στο δικό μου μυαλό αφορά μία και μόνο λέξη: σύνθεση. Γιατί όταν η παρουσία μας έχει θετικό πρόσημο, τότε τα οράματα και οι πρακτικές λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας μπαίνουν σε τροχιά επίλυσης. Δεν μπορείς να είσαι ανθρωποκεντρικός και να είσαι τοξικός, χρειάζεσαι θετικό λόγο και μια διάθεση εμπιστοσύνης – από αυτό πάσχει το πολιτικό σύστημα.

Θα σας ζητούσαμε να ξεδιπλώσετε το σχέδιο σας και την πρόταση σας για το Ηράκλειο. Επειδή, όμως, είστε ένας νέος άνθρωπος που για πρώτη φορά εκτίθεται στην κρίση των Ηρακλειωτών αφήνουμε το κλείσιμο σε εσάς και κάποια πράγματα που θα θέλατε να πείτε για τον εαυτό σας.

Τα δύσκολα για το τέλος. Θα προτιμούσα να παραπέμψω την απάντηση της ερώτηση σε φίλους. Αλλά θα τολμήσω να το κάνω εγώ. Οι άνθρωποι με γνωρίζουν από το σχολείο και τα φοιτητικά χρόνια, οι συνεργάτες στο χώρο εργασίας, θέλω να γνωρίζουν πως ο Μανώλης Καμπουράκης δεν άλλαξε ξαφνικά, επειδή ασχολήθηκε πιο ενεργά με τα κοινά. Αυτές τις ημέρες αναγκαστικά το μυαλό μου είναι στραμμένο στην 8η Οκτωβρίου. Δεν σας κρύβω, όμως, ότι αναπολώ τις παρέες και τα βράδια που έβρισκα χρόνο για να ασχοληθώ με την οικογένειά μου. Και βεβαίως να βρω χρόνο για παρέες με φίλους.

 

cretalive.gr  08 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα