Καλτσόνε σοκολάτας
Υλικά
Για την πίτσα
1 φύλλο ζύμης για πίτσα
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 - 2 πρέζα/ες ζάχαρη
Για τη γέμιση
2 κ.σ. πραλινα
1 κ.σ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε (ή στραγγιστό γιαούρτι)
1/2 φλ. χοντροσπασμένα φουντούκια
300 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή σταγόνες σοκολάτας)
Για το σερβίρισμα
Λίγη λιωμένη σοκολάτα
Λίγα σπασμένα φουντούκια
Για σίγουρη επιτυχία
Καλτσόνε σοκολάτας
Για το εύκολο και γρήγορο γλυκό καλτσόνε σοκολάτας με έτοιμη ζύμη,
Aφήνουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει στον πάγκο για 30΄.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο.
Ακουμπάμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς C, στις αντιστάσεις.
Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Στη μισή πλευρά της ζύμης αλείφουμε την πραλίνα με κουτάλι, αφήνοντας κενό περιμετρικά.
Εδώ κι εκεί ακουμπάμε το τυρί κρέμα.
Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια και κομμάτια σοκολάτας.
Βρέχουμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη.
Κλείνουμε σε φάκελο, σκεπάζοντας με τη ζύμη που αφήσαμε άδεια από γέμιση.
Στρίβουμε τις άκρες δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου στο καλτσόνε σοκολάτας.
Με προσοχή χωρίς να τρυπήσουμε το καλτσόνε, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνειά του.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ακουμπάμε σε μικρό ταψί.
Ψήνουμε για 25΄, μέχρι να φουσκώσει σαν μπαλόνι και να ροδίσει.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το βάζουμε σε ξύλο κοπής.
Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, λίγα σπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό και από την καρδιά του τρέχει υγρή σοκολάτα.
Δείτε επίσης
- «Μαμαδίστικα» γιουβαρλάκια κοκκινιστά
- Εννέα απλοί τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό μέσα στο χειμώνα
- Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση - Το κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί
- Ανδρουλάκης: Άνοιγμα σε πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Τι είπε για την Αθηνά Λινού
- Κίνημα Δημοκρατίας το νέο κόμμα του Στ. Κασσελάκη