Καλός ο καιρός σήμερα στο νησί

  06 August, 2019 ΑΡΘΡΑ
Καλός ο καιρός σήμερα στο νησί

Αναλυτική πρόγνωση για κάθε νομό του νησιού

Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Κρήτη με τις θερμοκρασίες να έχουν υποχωρήσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πυροσβεστική και η Περιφέρεια Κρήτης εφιστούν την προσοχή των πολιτών καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα στο νησί είναι ιδιαίτερα αυξημένος και έχει προσδιοριστεί στην κατηγορία κινδύνου με την πορτοκαλί ένδειξη, ως πολύ υψηλός.

Το γεγονός αυτό θέτει σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες ωστόσο και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες που ενδεχομένως σταθούν αφορμή για το ξέσπασμα φωτιάς.

Όσον αφορά στην πρόγνωση του καιρού, το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας προβλέπει τα εξής για τη γενική πρόγνωση του καιρού Ελλάδας:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα και ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 34 βαθμούς Κελσίου), 16 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), 20 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως τους 34 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ειδικότερα για την Κρήτη, το meteocrete.gr προβλέπει για κάθε νομό του νησιού:

Νομός Ηρακλείου

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΔΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 2 έως 3 μποφόρ απο ΔΝΔ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 0 έως 3 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

  06 August, 2019 ΑΡΘΡΑ