Καλός ο καιρός και σήμερα στην Κρήτη-Καλοκαιρινές οι θερμοκρασίες

  18 September, 2022 ΑΡΘΡΑ
Καλός ο καιρός και σήμερα στην Κρήτη-Καλοκαιρινές οι θερμοκρασίες

Σήμερα Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση σύμφωνα με το meteo.gr: 

Στο Ηράκλειο

Ηλιοφάνεια το πρωί, αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Μοίρες

Άστατος καιρός με πυκνές νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το πρωί και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι θα εκδηλωθούν νεφώσεις και το απόγευμα να σημειωθεί ασθενής βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Πυκνές νεφώσεις προβλέπονται το πρωί στο Ρέθυμνο, ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Στα Ανώγεια

Ηλιοφάνεια μέχρι αργά το απόγευμα, όπου θα εκδηλωθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Ιεράπετρα

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στην Ιεράπετρα σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί έως 3 Μποφόρ, μέχρι νωρίς το απόγευμα όπου η έντασή τους θα πέσει και αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα το βράδυ και τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

Ο καιρός στην επικράτεια

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Στην ατμόσφαιρα της κεντρικής και της νότιας χώρας θα υπάρχει αφρικανική σκόνη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει, στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία τους 24 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο, στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

  18 September, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα