Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

  25 May, 2022 ΑΡΘΡΑ
Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, στην Κρήτη, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, η θερμοκρασία, σε πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στο νησί, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» σταδιακά έως και το Σάββατο 28 Μαΐου, στους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 1 με 2 Μποφόρ.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Πέμπτη, 26 Μαΐου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης. 

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 36 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τις περισσότερες ώρες σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μικρής έντασης και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η  θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα στους 32 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Ασθενείς και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου μέχρι 32 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στην ανατολική Πελοπόννησο μέχρι 33 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 ή 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή

Την Πέμπτη θα έχουμε ηλιοφάνεια και κάποιες συννεφιές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ η θαλάσσια αύρα θα δροσίζει πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 35-36 βαθμούς. Την Παρασκευή στα ορεινά της Μακεδονίας και ανατολικής Θράκης θα έχουμε πέρασμα με μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στους 33-34 βαθμούς.

Το Σάββατο κάποια σύννεφα θα επιμείνουν στα βόρεια και κεντρικά και χρειάζεται μεταξύ άλλων προσοχή στα ορεινά της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία στους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή ένα χαμηλό σύστημα θα επηρεάσει τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ ο νοτιάς ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία στα νότια στους 35-36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά στους 31 βαθμούς.

 

  25 May, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα