Καλαμαρομακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και μουστάρδα
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, σε ροδέλες
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
4 κουτ.σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο (το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζωμό λαχανικών καυτό, σπιτικό ή ψυγείου
1 γεμάτο κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (δες σελ. 108) ή 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
400 γρ.ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα
1 φλιτζ. λιαστές ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi
3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
½ ματσάκι φυλλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και τα πράσα και σοτάρετε για 3’-4’. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα καλαμαράκια να μαγειρευτούν για 20’.
Προσθέτετε τα ντοματάκια πιέζοντάς τα με ένα πιρούνι να μισολιώσουν, τον πολτό λιαστής ντομάτας, την πάστα σκόρδου, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τα καλαμαράκια να σιγοβράσουν μέχρι να ετοιμάσετε τα ζυμαρικά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό. Ρίχνετε το σπαγγέτι και τα βράζετε για 3’ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Με μια πιρούνα μεταφέρετε το σπαγγέτι μέσα στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια. Ανακατεύετε καλά και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό





