Κακουργηματικές διώξεις σε δύο Κρητικούς για τον εμπρησμό στις Μοίρες

  27 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κακουργηματικές διώξεις σε δύο Κρητικούς για τον εμπρησμό στις Μοίρες

Στη "φάκα" της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν δύο άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στον εμπρησμό του αγροτικού αυτοκινήτου ενός ντόπιου άνδρα, στις Μοίρες Ηρακλείου, την περασμένη Κυριακή. Από τη φωτιά, το φορτηγάκι υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. 

Πρόκειται για Κρητικούς ηλικίας 39 και 38 ετών: Ο ένας συλληφθείς (38 ετών) φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός του εμπρησμού, ενώ ο 39χρονος ως ο ηθικός αυτουργός του εμπρησμού.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ήρθε ως αποτέλεσμα της αξιοποίησης του υλικού που συνέλεξαν και αξιοποίησαν οι Αρχές από κάμερες ασφαλείας. 

Το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη 27/9 στον εισαγγελέα. 

Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος του 38χρονου ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα (κακούργημα), για διακεκριμένη φθορά με φωτιά και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο 39χρονος συγκατηγορούμενός του αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό (κακούργημα), για παράνομη οπλοκατοχή πολυβόλου και πυρομαχικών και για παράνομη κατοχή κροτίδων. 

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 11 το πρωί της Παρασκευής 29/9. Μέχρι τότε, θα παραμείνουν κρατούμενοι.

 

  27 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα