Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία στους δήμους Φαιστού και Γόρτυνας

  14 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία στους δήμους Φαιστού και Γόρτυνας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Μπάλλος» που αναμένεται να πλήξει από αύριο την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ειδικότερα τα νότια τμήματα της και τη Μεσαρά.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και σε διαρκή συνεννόηση με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες για πιθανή αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και πρόληψης, οι ιρλανδικές διαβάσεις του Δήμου Φαιστού αναμένεται να κλείσουν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου με την ονομασία «Μπάλλος» και είναι έτοιμη να παρέμβει σε οποιαδήποτε περίπτωση κριθεί αναγκαίο.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού συστήνει παράλληλα στους πολίτες να μην μετακινούνται από και προς τα σημεία των διαβάσεων, να αποφεύγουν οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση και να υπακούουν στις υποδείξεις των ειδικών.

Ενημέρωση κι απο το Δήμο Γόρτυνας:

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γόρτυνας, Κωνσταντίνος Τσικνάκης, ενημερώνει τους κατοίκους για τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα (και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα) που αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

 

➢ Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

➢ Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

➢ Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

➢ Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

➢ Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 

  14 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ