Καιρός: Υποχωρούν οι βροχές,επιστρέφουν οι βοριάδες στην Κρήτη

  18 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Υποχωρούν οι βροχές,επιστρέφουν οι βοριάδες στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ένα βαρομετρικό χαμηλό προκάλεσε βροχές, κατά τόπους καταιγίδες κι ενδεχομένως χιόνια στις πολύ ορεινές ζώνες της Κρήτης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έκαναν την εμφάνισή τους στο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής (17/3), χωρις σημάδια ακρότητας, αύριο, Σάββατο προβλέπεται να υποχωρούν σταδιακά και από το απόγευμα αναμένεται να περιοριστούν και οι ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, ακόμη πιο ήπιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή οπότε και προβλέπονται νεφώσεις στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Κρήτης.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια αναμένοται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανεθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και τις πρωινές ώρες πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 

  18 March, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα