Καιρός: Θερμή μεταφορά από την Αφρική επαναφέρει το καλοκαίρι

  19 March, 2025 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Θερμή μεταφορά από την Αφρική επαναφέρει το καλοκαίρι

Τα τελευταία στοιχεία ενόψει Εθνικής Επετείου

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο εξαιτίας της θερμής μεταφοράς από την Αφρική. 

Χαρακτηριστικό του καιρού που θα βρίσκεται «στα πάνω του», όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος στο Facebook, είναι το γεγονός ότι η θερμοκρασία το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, ανήμερα 25ης Μαρτίου, θα είναι 4 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Μετά από την έντονη ψυχρή εισβολή που είχαμε στη χώρα μας αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι και πάλι θα επιστρέψει το “καλοκαιράκι” από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Η  θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) τις μεσημεριανές ώρες της ερχόμενης Τρίτης 25/03 στη χώρα μας θα είναι 4 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και στην υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου».

Μάλιστα, από το Σάββατο και κυρίως από την Κυριακή προβλέπεται θερμή μεταφορά από την Αφρική που θα κρατήσει περίπου μέχρι και την 25η Μαρτίου, όπως έγραψε σε άρθρο στην ιστοσελίδα του.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ σε ό,τι αφορά στους ανέμους θα στραφούν σε νοτιάδες από την Κυριακή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβουν τόσο οι μέγιστες όσο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη τη χώρα, συνεχίζει.

Δείτε παρακάτω την πορεία των θερμοκρασιών

 

  19 March, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα