Kαιρός: Παραμένει ψηλά ο υδράργυρος

  05 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Kαιρός: Παραμένει ψηλά ο υδράργυρος

Τα 27άρια έφεραν «πρωτιά»

Την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν καταγραφεί σημαντικά ύψη βροχοπτώσεων, ο καιρός στην Κρήτη θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι, παρά φθινόπωρο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες αυτών των ημερών στο νησί μας είναι τέτοιες, που δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φυσιολογικές, ενώ σε συνδυασμό με τους νοτιάδες και την υγρασία, δημιουργούν κατά τόπους ένα αποπνικτικό σκηνικό.

 

 Σήμερα οι υψηλότερές θερμοκρασίες στην Κρήτη πανελλαδικά

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το meteo, οι υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά καταγράφονται σε Ηράκλειο , Άγιο Νικόλαο , Καστέλλι, Σταυράκια Ηρακλείου, Πάνορμο Ρεθύμνου, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ενώ οι χαμηλότερες πανελλαδικά καταγράφονται σήμερα σε Μέτσοβο, Πραμάντα  και Δελβινάκι Ιωάννινων, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 14 βαθμοί Κελσλου, , σε Βουργαρέλι Άρτας στους 13 βαθμούς, και σε Θεοδωριανά στους  12 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες στην Κρήτη

Ηράκλειο:  27 βαθμοί – Ήλιος

Χανιά: 25 βαθμοί – Ήλιος

Ρέθυμνο: 26 βαθμοί – Ήλιος

Άγιος Νικόλαος:27 βαθμοί - Ήλιος

Απολογισμός του ψυχρού μετώπου 

Σημαντικές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες έδωσε το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 4/11 και συνέχισε να επηρεάζει το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως τις πρώτες ώρες της Τρίτης 5/11.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν από 344 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Μεταξύ των συγκεκριμένων περιοχών και η Παλαιόχωρα Χανίων, όπου καταγράφτηκαν 19mm βροχής.

 

  05 November, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα