Καιρος: Ο Αυγουστος ρίχνει αυλαία με...40αρια

  26 August, 2020 ΑΡΘΡΑ
Καιρος: Ο Αυγουστος ρίχνει αυλαία με...40αρια

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ αναφέρει πως οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου να κυλήσουν με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να «χτυπά» κόκκινο, αγγίζοντας ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πάντως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τη βόρεια Ελλάδα.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ 40ΑΡΙΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Το φετινό καλοκαίρι αν και αποδείχθηκε πολύ ήπιο σε σχέση με τα καλοκαίρια των προηγούμενων ετών, φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί από μια δεύτερη θερμή εισβολή η οποία θα έρθει από την Παρασκευή 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τουλάχιστον τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ή το πολύ την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Από την προσεχή Παρασκευή και στη συνέχεια σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία σε τιμές πιο ανεβασμένες σε σχέση με τις φυσιολογικές. Για παράδειγμα την Παρασκευή στα ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 36°C, το Σάββατο τους 37°C, την Κυριακή τους 38-39°C και τη Δευτέρα τους 39-40°C.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο της προσεχούς Κυριακής - Δευτέρας θα είναι το πιο ζεστό με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε υψηλότερες τιμές από τον μέσο όρο για την εποχή, φτάνοντας τοπικά τη Δευτέρα τους 39-40°C και ίσως σε πολύ τοπικό επίπεδο και λίγο παραπάνω.
 

 

  26 August, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα