Kαιρός: Κυριακή με υψηλές θερμοκρασίες και βοριάδες

  27 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Kαιρός: Κυριακή με υψηλές θερμοκρασίες και βοριάδες

Ηλιοφάνεια με… βοριαδάκι στην Κρήτη

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί, προβλέπονται για σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο στην Κρήτη, αναμένονται βοριάδες που θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα και μετά.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 27, στην Ήπειρο από 3 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στις Βόρειες Κυκλάδες και στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης θυελλώδεις 8 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο… προειδοποιεί

Οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες σκαφών αλλά και όλους τους πολίτες εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν σήμερα στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καλούνται οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

  27 October, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα