Καιρος: Η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο

  23 September, 2021 ΑΡΘΡΑ
Καιρος: Η πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο

Φθινοπωρινό το σκηνικό στην Κρήτη, σήμερα, Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, με βασικά χαρακτηριστικά του καιρού την πτώση της θερμοκρασίας, τους ισχυρούς βοριάδες και τις κατά τόπους βροχές.

Κατά τις απογευματινές ώρες, οι βροχές αναμένεται να υποχωρήσουν, ωστόσο οι νεφώσεις θα επικρατούν. Οι άνεμοι από βόριες διευθύνσεις εντάσεων έως 5 Μποφόρ θα διατηρηθούν κυρίως στις βόρειες περιοχές της Κρήτης, ενώ στα νότια θα φτάσουν τα 6 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, κύριο χαρακτηριστικό της πρόσκαιρης αλλαγής είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στις παράκτιες περιοχές η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ενδοχώρα και τα ορεινά σημειώνονται τιμές ακόμα και κάτω από 15 βαθμούς Κελσίου.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο ουρανός προβλέπεται καθαρός. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν από 24 έως 26 βαθμούς για τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, και 26 έως 28 στα νότια, ενώ η ένταση των ανέμων στα 4 Μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή

Mε αρκετά σύννεφα ξεκινά ο καιρός την Παρασκευή κυρίως στις βόρειες περιοχές του νησιού. Στις νότιες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με τους βοριάδες να διατηρούνται, αλλά να πνέουν πιο εξασθενημένοι στα ανατολικά.

«Η θερμοκρασία και πάλι θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, αν και λίγο καλύτερα από αυτά της Πέμπτης, με τις ελάχιστες τιμές να παραμένουν κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου ακόμη και για τις αστικές και παράκτιες περιοχές, ενώ στην ενδοχώρα και τα ορεινά θα δούμε να είναι και κάτω από τους 13 βαθμούς», αναφέρει ο κ. Λέκκας.

Ηλιοφάνεια επιστρέφει στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, καθώς ο υδράργυρος θα ανέβει μέχρι τους 27 βαθμούς Κελσίου.

 

  23 September, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα