Καιρός: Η πορεία των χιονοπτώσεων στην Κρήτη

  08 February, 2023 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Η πορεία των χιονοπτώσεων στην Κρήτη

Εκτός από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών κυρίως στα ανατολικά τμήματα, η κακοκαιρία «Βαρβάρα» έχει δημιουργήσει και συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια τμήματα της χώρας μας, με τη θερμοκρασία τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 08/02 να φτάνει τους –16.2 °C στο Σέλι Ημαθίας.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Να επισημανθεί ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες, αφορούν κατοικημένες περιοχές και όχι χιονοδρομικά κέντρα ή καταφύγια, όπου υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου μας.

Η ελάχιστη θερμοκρασία του δικτύου τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 08/02, καταγράφτηκε στο  Χ/Κ Καιμάκτσαλαν με –18.6 °C. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες της χώρας καταγράφηκαν στην Κρήτη με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών για σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στον παρακάτω Χάρτη, έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 08/02 προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία θα είναι τοπικά έντονες, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου.     

 

  08 February, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα