Καιρός: «Γραμμή λαίλαπας» σαρώνει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες

  26 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: «Γραμμή λαίλαπας» σαρώνει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο δίνει βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, μια «γραμμή λαίλαπας» -δηλαδή μια «ζώνη καταιγίδων»- σαρώνει τη χώρα, η οποία ξεκινάει από την περιοχή της Χαλκιδικής και εκτείνεται μέχρι και την Κρήτη, σε μήκος περίπου 500 χιλιομέτρων. Η «λαίλαπα» πέρασε και από τον νομό Αττικής κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζει μέσα στο Αιγαίο όπου εκεί θα διογκωθεί και θα χτυπήσει με σφοδρότητα το ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Επίσης, το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού βρίσκεται στο νότιο Ιόνιο, επομένως τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται να σημειωθεί μια μετατόπιση από τα δυτικά προς τα ανατολικά που θα επηρεάσει και τον νομό Αττικής και τα νοτιότερα τμήματα της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και μετά, ενώ η κακοκαιρία θα κατευθυνθεί από τα δυτικά τμήματα προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος θα σημειωθεί κοντά στους 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στο νομό Αττικής τις επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθεί μια αστάθεια η οποία θα έρθει από την περιοχή της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν ξανά βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ και στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ισχυρές εντάσεις κοντά στα 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα σημειωθεί κοντά στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η «γραμμή λαίλαπας» αναμένεται να περάσει από τα νοτιότερα τμήματα και θα χτυπήσει κυρίως την Χαλκιδική τις επόμενες ώρες. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι και στην συνέχεια, με τους ανατολικούς και νοτιοανατολικούς ανέμους να πνέουν κοντά στα 6 μποφόρ και τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα από την Τετάρτη -Πότε βελτιώνεται ο καιρός
Βελτιώνεται από αύριο (27/2) ο καιρός, ενώ θα μείνουν κάποια «υπολείμματα» της κακοκαιρίας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και μια αστάθεια στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Ομως από την Τετάρτη (28/2) και στην συνέχεια ένα νέο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από την περιοχή της Ιταλίας και την κεντρική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα Πέμπτη (29/2) και Παρασκευή (1/3) το κύμα κακοκαιρίας που θα περάσει από τη χώρα να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Από το Σάββατο (2/3) και στην συνέχεια θα έχουμε εκ νέου βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

 

  26 February, 2024 ΑΡΘΡΑ