Καιρός; Έρχεται φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με κρύο και βροχές

  15 October, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καιρός; Έρχεται φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με κρύο και βροχές

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, με τον «Ωμέγα Εμποδιστή» που έρχεται να μας υπενθυμίζει πως βαδίζουμε προς το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Νίκο Καντερέ,το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να αλλάζει κυρίως από την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή (17/18 Οκτωβρίου), όπου μια διαταραχή φαίνεται να περνά πάνω από τη χώρα μας.

Πού περιμένουμε σημαντικά ύψη βροχής τις επόμενες ημέρες
«Από την Πέμπτη προς Παρασκευή και όσο βαδίζουμε προς το Σαββατοκύριακο μια διαταραχή θα επηρεάσει κυρίως τη Δυτική Ελλάδα, δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής. Αξιοσημείωτο ότι και πέρυσι τέτοια περίοδο μια ανάλογη διαταραχή είχε επηρεάσει ξανά το συγκεκριμένο τμήμα της χώρας, με τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα να καταγράφονται στην Πάτρα, ενώ χαλάζι είχε πέσει στους Γαργαλιάνους και αρκετή βροχή σε Ανδραβίδα και Καλαμάτα», αναφέρει αρχικά.

«Από Παρασκευή και Σάββατο, ίσως και Κυριακή, η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, σε μικρότερο βέβαια βαθμό, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, αλλά όχι σε μεγάλα επίπεδα. Όσον αφορά το λεκανοπέδιο της Αττικής, ίσως δούμε ορισμένα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο, αλλά όχι κάτι σπουδαίο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που έχουμε το τελευταίο διάστημα με την έλλειψη βροχών», συνεχίζει στην πρόγνωσή του ο γνωστός μετεωρολόγος.

Και καταλήγει: «Ακολούθως αυτή η διαταραχή θα αποχωρήσει και η θερμοκρασία θα πάρει ξανά τον ανήφορο, σε φυσιολογικά, βέβαια, για την εποχή επίπεδα».

Τσατραφύλλιας: «Δεν αποκλείω ακόμα και χιόνια στα πολύ ορεινά της Βορείου Ελλάδος»
Την ίδια ώρα, τη δική του πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών παραθέτει και ο μετεωρολόγος του Weather2Go.gr και της τηλεόρασης του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Δεν αποκλείω ακόμα και χιόνια... Καλημέρα!
Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, θυελλώδεις βοριάδες και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Στη μεταβολή αυτή ευθύνεται ψυχρός αέρας, ο οποίος μέσω της Ουκρανίας και της Τουρκίας θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει και τη χώρα μας, με αποκορύφωμα το Σ/Κ.

Επίσης:

Οι βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας θα πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο, ενώ το Σ/Κ οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα έχουν την ίδια ένταση.
Σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως το Σ. Ενδεικτικά, πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος θα ξυπνήσουν με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, ενώ στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα) το Σ/Κ, όταν πέφτει ο ήλιος, το μπουφανάκι θα είναι απαραίτητο!
Σε ό,τι αφορά τις βροχές -ανάλογα, βέβαια, με τη θέση του χαμηλού- προς το παρόν φαίνονται να είναι περισσότερες στη δυτική Ελλάδα κυρίως το Σ/Κ.
Δεν αποκλείω στα πολύ ορεινά της Βορείου Ελλάδος το Σ/Κ να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες «πασπάλες» χιονιού!
Καλή εβδομάδα!».

 

  15 October, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα