Kαιρός: Βήμα-Βήμα η επέλαση του “Ηφαιστίωνα”

  05 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Kαιρός: Βήμα-Βήμα η επέλαση του “Ηφαιστίωνα”

Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Αρνιακός περιέγραψε βήμα - βήμα πως θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Ηφαιστίων».

Αναλυτικά ο κ. Αρνιακός είπε: «Ξεκινάμε με καταιγίδες και βροχές στο Ιόνιο, χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης και της Ηπείρου το πρωί (σ.σ. της Κυριακής), μέχρι το μεσημέρι».

«Μετά η κακοκαιρία θα προχωρήσει σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και μετά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη. Τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα και το βράδυ θα μεταφερθούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές, μιλάμε δηλαδή για περιοχές που είχαν πληγεί και από την προηγούμενη κακοκαιρία, Πήλιο, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Βορειονατολική Πελοπόννησο και Κρήτη. Περιμένουμε χιονοπτώσεις από τα 150 ως τα 200 μέτρα σε Θεσσαλία Στερεά Ελλάδα», ανέφερε.

Όπως είπε επίσης, τα φαινόμενα θα είναι έντονα, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν στα πεδινά της Αττικής και δεν αποκλείεται να φτάσουν και στο κέντρο της Αθήνας.

Προέβλεψε δε ισχυρούς ανέμους, πάνω από 10 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καιρός τα Θεοφάνια

Ανήμερα των Θεοφανίων αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης). Κατά τόπους θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

  05 January, 2020 ΑΡΘΡΑ