Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο «Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν».
Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 18:00, για τη σχέση των Μινωιτών με τη Φύση. Οι Μινωίτες ζούσαν στη φύση, ζούσαν από τη φύση, ζούσαν με τη φύση.
Το φυτικό βασίλειο της Κρήτης αλλά και το φυτικό βασίλειο των χωρών στις οποίες ταξίδευαν οι μινωίτες, υπήρξαν ανεξάντλητες πηγές εμπνεύσεων. Αγαπημένα θέματα ήταν οι μαργαρίτες-οι ρόδακες, τα κρίνα, τα φύλλα, κλάδοι και δένδρα ελιάς, ο κισσός, οι φτέρες, τα καλάμια, το λαθούρι, τα ρόδα. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν τη χρήση και την αποθήκευση από τους μινωίτες σύκων, βύνης, κουκιών, ελιών βρώσιμων και άλλα. Μαρτυρίες για τα τεράστια δένδρα και τα δάση της μινωικής κρητικής φύσης, δίδουν οι υπερμεγέθεις πίθοι αποθήκευσης αγροτικών αγαθών, τα τεράστια πριόνια και οι αξίνες κοπής δένδρων, η υπερ-χρήση ξύλου στην μινωική οικοδομική και ναυπηγική, στην κατασκευή επίπλων, εργαλείων και στην λειτουργικά υψηλού επιπέδου μινωική καθημερινή ζωή, ακόμη και στις εκτός των ανακτορικών συγκροτημάτων μινωικές θέσεις.
Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολυμέσων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Συνοδεύονται με προβολές εικόνων και συζήτηση με το κοινό.
Εθελοντική επιμέλεια παρουσιάσεων: Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη, Ξεναγός – Συγγραφέας
Δείτε επίσης
- Τυμπάκι: Αποσωληνώθηκε η μικρή Μαριάννα που παρασύρθηκε έξω από το ΠΑΓΝΗ
- 116 αφίξεις μεταναστών σήμερα το πρωί σε Γαύδο και Αγία Γαλήνη
- Π.Σ Τυμπακίου: Πρεμιέρα σήμερα για το τουρνουά Beach Volley στην Καταλυκή
- ΔΕΥΑ Φαιστού: σε λειτουργία νέα ψηφιακή εφαρμογή ενημέρωσης για την κατανάλωση του υδρομέτρου σας
- Ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Soccer στον Κόκκινο Πύργο με νικητές τους Drink Team
Σχετικά άρθρα
- Κέντρο Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας - Ερώτηση στη Βουλη
- Σε Πανασό και Γέργερη οι «Μυθοκρουσμένοι»
- Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τα νησιά των ανέμων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς
- Μεσαρα: Σημερα τα εγκαίνια της έκθεσης για “τα νησιά των ανέμων”
- Προκήρυξη για τέσσερις θέσεις εργασίας στο Μουσειο Μεσαράς