Ξεκινούν οι εργασίες του Σεμιναρίου Βιοδυναμικής Γεωργίας στους Βώρους

mesaralive.gr  10 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ξεκινούν οι εργασίες του Σεμιναρίου Βιοδυναμικής Γεωργίας στους Βώρους

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Βιοδυναμική Γεωργία και τα οφέλη της, θα έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, μέσα από μια ανοιχτή διάλεξη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 7.30 μμ στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ερευνών, στους Βώρους, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την αυλαία του Σεμιναρίου με τίτλο «Γροικώ της Γης τσι Πεθυμιές. Βιοδυναμική Γεωργία: Θεωρία και Πράξη».

Το σεμινάριο   θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο,  11 και 12 Σεπτεμβρίου, 2015 στους Βώρους και   απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες καλλιεργητές, γεωπόνους, παραγωγούς, αλλά και σε όλους όσοι αγαπούν τη γη και θέλουν να μάθουν πως μία μέθοδος καλλιέργειας μπορεί να συνδυάσει γόνιμα εδάφη, πιο υγιή φυτά και τροφή ανώτερης διατροφικής αξίας.

Όπως προαναφέρθηκε το  σεμινάριο θα ακολουθήσει τις δύο επόμενες ημέρες στον ίδιο τόπο, ενώ το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, θα γίνει και πρακτικό εργαστήριο με επίσκεψη σε κτήματα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου από τις 5.00 μμ – 9.00 μμ και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου το πρωί από τις 10.00 πμ-2μμ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο σεμινάριο βιοδυναμικής καλλιέργειας, ενώ το Σάββατο το απόγευμα από τις 6.00μμ ως τις 9.00 μμ θα πραγματοποιηθεί το πραγκτικό εργαστήριο.

Εισηγητής είναι ο Μάριος Δεσύλλας, γεωπόνος Γ.Π.Α., σύμβουλος βιοδυναμικής γεωργίας και συντονιστής του Εν Δυνάμει – της Ελληνικής Ομάδας για τη Βιοδυναμική Γεωργία. Την οργάνωση του σεμιναρίου έχει αναλάβει: Ο Σπόρος – Κέντρο Δημιουργικής Έκφρασης & Θεραπείας σε συνεργασία με το Εν  Δυνάμει.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες  , επικοινωνήστε με την κ. Πατρίνα Μπακογιώργου στο: 28920 45062 και 693 7198662  και στο [email protected]  ή επισκεφτείτε το www.facebook.com/kentrosporos.

 

mesaralive.gr  10 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ