Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

  13 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα λοιπόν οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις αρχιζουν σημερα και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020. Μια περίοδος κατά την οποία οι καταστηματάρχες ευελπιστούν να συνεχιστεί η σχετικά καλή εικόνα της αγοράς που καταγράφηκε την περίοδο των γιορτών.

Μετά από την εορταστική περίοδο υπάρχει μια - φυσιολογική - κάμψη της κίνησης. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί οι καταναλωτές έκαναν τις αγορές τους το προηγούμενο διάστημα, αφετέρου γιατί όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε κάποια ψώνια, αναμένουν την ερχόμενη εκπτωτικη περίοδο.

Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

 

  13 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα