Ξεκίνησε το έργο ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου «Άγιος Κύριλλος-Γέρο Κάμπος»

mesaralive.gr  23 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ξεκίνησε το έργο ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου «Άγιος Κύριλλος-Γέρο Κάμπος»

Το έργο ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου «Άγιος Κύριλλος-Γέρο Κάμπος» επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης όπου με την ευκαιρία έναρξης των εργασιών του έργου τελέστηκε αγιασμός παρουσία του αντιδημάρχου Στέλιου Μπομποδάκη, του Προέδρου της κοινότητας Αγίου Κυρίλλου Νίκου Ερωτοκριτάκη (δήμος Γόρτυνας), της προϊσταμένης Συγκοινωνιακών Έργων Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Χαράς Τριαματάκη, εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας (Λιμενική Α.Ε.) και κατοίκων της περιοχής.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,85 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με χρόνο αποπεράτωσης έως τον Σεπτέμβριο του 2018.

Την ικανοποίηση του για την έναρξη υλοποίησης του σημαντικού αυτού τεχνικού έργου για την ενδοχώρα της ΠΕ Ηρακλείου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των κατοίκων των οικισμών της περιοχής, θα αυξηθεί η ασφάλεια στις μετακινήσεις, θα μειωθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων,  ο χρόνος διαδρομής ενώ θα αναβαθμιστούν οι γενικότερες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής.

Το τμήμα του οδικού τμήματος που πρόκειται να ολοκληρωθεί αποτελεί την συνέχεια της τοπικής ασφαλτοστρωμένης αγροτικής οδού που συνδέει τους οικισμούς Αγ. Κύριλλος και Γέρο Κάμπος. Το μήκος της προτεινόμενης χάραξης είναι 2.912,61μ. (Χ.Θ. 0+000,00 – Χ.Θ. 2+912,61). Η αύξηση του μήκους έχει σαν αποτέλεσμα βελτιωμένες κλίσεις κατά μήκος. Εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την τοπική διακίνηση προς τους οικισμούς Τζίγκουνα, Γέρο Κάμπο, Παπαδογιάννη και την παραλιακή ζώνη νοτίως αυτών, τις καλλιεργούμενες περιοχές και τα θερμοκήπια καθώς και τους οικισμούς Δισκό και Λέντα που βρίσκονται δυτικότερα.

Για την επίτευξη της οδικής ασφάλειας προβλέπονται μονόπλευρα χαλύβδινα στηθαία ασφαλείας στα επιχώματα της οδού, στηθαία ασφαλείας για τον υπάρχοντα δρόμο, διαγραμμίσεις στις δύο οριογραμμές της οδού και στο μέσον, επίσης θα τοποθετηθούν οι αναγκαίες πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης.

 

mesaralive.gr  23 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα