Ξέφυγε η κατάσταση με τις κλοπές ρεύματος - Κατακόρυφη αύξηση στις επιθέσεις εναντίον εργαζομένων!

mesaralive.gr  09 September, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Ξέφυγε η κατάσταση με τις κλοπές ρεύματος - Κατακόρυφη αύξηση στις επιθέσεις εναντίον εργαζομένων!

Αλλεπάλληλα κρούσματα προπηλακισμών και βίας σε βάρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ​

Παράγινε το κακό με τις ρευματοκλοπές στο Ηράκλειο αλλά και περιφερειακά, και δυστυχώς, αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ που επιδίδονται σε διακοπές ηλεκτροδότησης είτε λόγω κλοπής ρεύματος είτε εξαιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τα αλλεπάλληλα κρούσματα προπηλακισμών και βίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ και συνάμα επισημαίνει τις τραγικές διαστάσεις του φαινομένου με χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν βρεθεί σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, στην εποχή της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε..

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζεται:

"Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρικό ρεύμα από προσιτό κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε «πανάκριβο καταναλωτικό προϊόν» παρά τις μειώσεις. 

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα διαρκώς μειωμένα εισοδήματα, την αδυναμία των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες επιβίωσης και την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες , έχει οδηγήσει μια μερίδα καταναλωτών (χωρίς αυτό να τους απαλλάσσει ευθυνών), να καταφεύγει στην «εύκολη λύση», την παραβατικότητα.  

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών δεν είναι σημερινό. Αντίστοιχες παραβατικές συμπεριφορές από πλευράς καταναλωτών υπήρχαν και στο παρελθόν. 

Ωστόσο σήμερα, την εποχή της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το φαινόμενο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Καθημερινοί είναι πλέον οι διαπληκτισμοί μεταξύ πολιτών και εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, αφού συνεργεία τεχνιτών του ΔΕΔΔΗΕ καλούνται να προβούν σε διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης, είτε αυτό οφείλετε σε παράνομη σύνδεση είτε λόγο μεγάλων οφειλών. 

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει τα αλλεπάλληλα κρούσματα προπηλακισμών και βίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ. 

Οφείλουμε να σεβόμαστε τους εν λόγο εργαζόμενους οι οποίοι εκτελώντας υπηρεσιακές εντολές,  πολλές φορές πέφτουν  θύματα ακόμα και ξυλοδαρμού από τους πολίτες".

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  09 September, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα