Ιπτάμενα ταξί: Ένα ακόμα βήμα για να γίνουν πραγματικότητα

https://www.liberal.gr/  24 November, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ιπτάμενα ταξί: Ένα ακόμα βήμα για να γίνουν πραγματικότητα

Τα ιπτάμενα ταξί φαίνεται να είναι λίγο πιο κοντά στο να απογειωθούν.

Σύμφωνα με το BBC, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εναέριας κυκλοφορίας δημοσίευσαν τη Δευτέρα κανόνες για την επίσημη προσθήκη των μηχανών, που συνδυάζουν χαρακτηριστικά ελικοπτέρων και αεροπλάνων, στη λίστα των ελεγχόμενων αεροσκαφών.

Όλα αυτά, ενώ οι εταιρείες έχουν αυξήσει τις επενδύσεις τους στη νέα τεχνολογία, παρουσιάζοντας τα ταξί ως τα «μεταφορικά μέσα του μέλλοντος».

Τα χρήματα έχουν πέσει στον κλάδο, καθώς οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες δίνουν παραγγελίες και οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μια σοδειά νεοφυών επιχειρήσεων.

Το νέο αεροσκάφος, γνωστό και ως ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), μπορεί να πετάξει και να προσγειωθεί χωρίς να χρειάζεται διάδρομο προσγείωσης, ενώ παράλληλα διανύει μεγάλες αποστάσεις σαν αεροπλάνο. Χρησιμοποιούν επίσης ηλεκτρικούς κινητήρες, μειώνοντας τον θόρυβο και τη ρύπανση σε σύγκριση με τα τυπικά αεροπλάνα.

Υποστηρίζεται δε πως τα ιπτάμενα ταξί θα βοηθήσουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πολυσύχναστες πόλεις, χωρίς να είναι πολύ ακριβά για τους πελάτες, ενώ θεωρούνται και ως εναλλακτική λύση για τη μεταφορά φορτίων.

Στην Ευρώπη, η βιομηχανία ελπίζει να απογειώσει τα ιπτάμενα ταξί εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 

https://www.liberal.gr/  24 November, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα