Ιερόσυλοι «χτύπησαν» τη Μονή της Παλιανής παίρνοντας τάματα

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  12 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ιερόσυλοι «χτύπησαν» τη Μονή της Παλιανής παίρνοντας τάματα

Σοκ από την "θρασύτατη" επίθεση στην ιστορική Μονή του Βενεράτου.

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν αδίστακτοι διαρρήκτες που εισέβαλλαν στην Ιερά Μονή Παλιάνης στο Βενεράτο Ηρακλείου, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης του Πάσχα.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και αφού παραβίασαν το παράθυρο, έσπασαν δύο ιερές εικόνες και πήραν αφιερώματα σημαντικής αξίας.

Συγκεκριμένα έσπασαν τους υαλοπίνακες από την εικόνα της Παναγίας της Παλλιάνης αλλά και της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας προκειμένου να πάρουν τάματα των πιστών, όπως ρολόγια, σταυρούς, σκουλαρίκια, βραχιόλια και άλλα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, τα οποία και είχαν εναποθέσει οι πιστοί, ζητώντας τη βοήθεια της Παναγίας , σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους.


Οι διαρρήκτες αφού ολοκλήρωσαν το… έργο τους έφυγαν ανενόχλητοι.


Σοκαρισμένη η Ηγουμένη και οι μοναχές μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και προσπαθώντας να ξεπεράσουν το σοκ, ειδοποίησαν τις αρχές και άνδρες του Α.Τ Αγίου Μύρωνα και της Σήμανσης βρέθηκαν στην γραφική μονή της Παλλιανής.


Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ το γεγονός ότι η ιστορική Μονή δεν είναι πλήρως περιφραγμένη, βοήθησε στο να καταστεί πιο «εύκολο» το έργο των δραστών.

 

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  12 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα