Ήττα Μητσοτάκη η μεγάλη ανατροπή στον β’ γύρο

https://slpress.gr/  17 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ήττα Μητσοτάκη η μεγάλη ανατροπή στον β’ γύρο

Το αποτέλεσμα με την μεγάλη ανατροπή στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η πρώτη ήττα της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2016 και μετά. Ήττα, που όμως δεν οφείλεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά σε διεργασίες στην κοινωνία, η οποία δείχνει ότι αποφάσισε να στείλει το δικό της μήνυμα. Χρειάστηκε μία μόλις εβδομάδα ο εκτιμώμενος θρίαμβος να μετατραπεί σε πολιτική ήττα για τον πρωθυπουργό, με τον ιδιαίτερα βαρύ συμβολισμό που έχει η απώλεια του δήμου Αθηναίων για τη ΝΔ και για την οικογένεια Μητσοτάκη.

«Όλος ο χάρτης είναι μπλε», έλεγαν την πρώτη Κυριακή οι υπουργοί της ΝΔ που είχαν ακροβολιστεί στα τηλεοπτικά παράθυρα, προεξοφλώντας το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου. Η αλαζονεία όμως είναι κακός σύμβουλος. η υπερ-πολιτικοποίηση της αναμέτρησης – όπως σηματοδότησαν οι περιοδείες του πρωθυπουργού, αλλά και οι εκβιαστικές δηλώσεις υπουργών κατά υποψηφίων που δεν ήταν της ΝΔ – τελικά μετατράπηκε σε μπούμερανγκ.

Ο πρωθυπουργός είχε βάλλει ψηλά τον πήχη, λέγοντας ότι η ΝΔ κατεβαίνει για να κερδίσει τις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους. Τελικά έχασε τους δύο μεγάλους δήμους – ενώ και ο Πειραιάς δεν πιστώνεται στη ΝΔ, παρότι αυτή την φορά στήριξε τον Μόραλη – ενώ χθες από τις έξι εναπομείνασες περιφέρειες που πήγαν στον δεύτερο γύρο, έχασε τις πέντε.

 

Διαβαστε τη συνεχεια εδώ

 

https://slpress.gr/  17 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα