Ηρθε ο εξοπλισμός για τους ελαιοπαραγωγούς – μέλη της Ο.Ε.Φ Α. Σ. Τυμπακίου

mesaralive.gr  05 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ηρθε ο εξοπλισμός για τους ελαιοπαραγωγούς – μέλη της Ο.Ε.Φ Α. Σ. Τυμπακίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου στα πλαίσια του προγράμματος για τις Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων τριετίας 2019-21 πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του, δωρεάν προμήθεια εξοπλισμού σε ελαιοπαραγωγούς, που ανήκουν στην Ομάδα Παραγωγών του Συνεταιρισμού.

Ειδικότερα  σε  122 παραγωγούς- μέλη της Ο.Ε.Φ.Α.Σ. Τυμπακίου  χορηγήθηκαν κλαδευτικά αλυσοπρίονα STIHL και τηλεσκοπικά αλυσοπρίονο STIHL, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνουν επιπλέον οι εξής διανομές στα μέλη της Ομάδας:

Αρδευτικών δικτύων προς αντικατάσταση των παλιών
Ελαιόδυχτα και ελαιόδυκτα μόνιμης στρώσης
Δακοπαγίδες
Αναλύσεις εδάφους & φύλλων
Καταστροφή ελαιοκλαδεμάτων σε όσους παραγωγούς το επιθυμούν
Άρωση με καλλιεργητή σε όσους παραγωγούς το επιθυμούν 

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 178 μέλη με 4.740 στρέμματα & 88.573 ελιές και ελαιόδεντρα ποικιλίας ΚΟΡΩΝΕΙΚΗΣ, πρόγραμμα το οποίο κρίνεται στρατηγικής σημασίας προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη βελτίωση της ελαιοπαραγωγής και της ποιότητας των προϊόντων της, σε μια περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται για την ευφορία του εδάφους της και η ελαιοκομία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος για τους κατοίκους.

Για την τριετία 2019-2021 το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον συντονισμό και την ενίσχυση του έργου των 178 ελαιοκαλλιεργητών μελών της Οργάνωσης. Εξίσου σημαντική είναι η προώθηση ενός μοντέλου καλλιέργειας της ελιάς, το οποίο θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής και την πιστοποιημένη ιχνηλασιμότητα και ποιότητα του τελικού προϊόντος.

 

mesaralive.gr  05 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα