Hρακλειο: Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο 66χρονος λυράρης

  28 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
Hρακλειο: Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο 66χρονος λυράρης

Η αντίδραση του παιδιού

Πάνω από μισή ώρα κάθισε στο γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση ενός ανηλίκου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες , ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής (31/3).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 66χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία λέγοντας πως δεν ισχύουν όλα αυτά που ανέφερε ο 15χρονος.

«Λυτρώθηκα», το μήνυμα του ανηλίκου που κατήγγειλε βιασμό από τον λυράρη

Συγκλονίζουν τα λόγια του 15χρονου σήμερα αγοριού που καταγγέλλει ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά επί τρία χρόνια -από το 2020 έως και το 2023- από τον 66χρονο λυράρη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ertnews.gr, ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στη θέση του να σπάσουν τη σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους. Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι άλλα παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν!», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο 15χρονος.

 Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου το μεσημέρι της Τρίτης (28/3), την ώρα που γινόταν η μεταφορά του 66χρονου λυράρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος, φορώντας μαύρα ρούχα, καπέλο και μάσκα, μπήκε στο δικαστικό μέγαρο από την πίσω πόρτα παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης.


Το χρονικό της υπόθεσης στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος λυράρης προσέγγισε το ανήλικο παιδί το 2018 -τότε που εκείνο ήταν 11 ετών- ως δάσκαλος κρητικής μουσικής. Δύο χρόνια αργότερα φαίνεται πως ξεκίνησε τις αρρωστημένες πράξεις εις βάρος του, ενώ φέρεται να το απειλούσε για να μην πει σε κανέναν τίποτα.

Ο 66χρονος φαίνεται ότι είχε ανεβάσει φωτογραφίες του ανήλικου σε ειδικές πλατφόρμες και αναζητούσε «πελάτες» για το ανήλικο παιδί. Έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο. Επίσης, οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι χρήστες πλατφόρμας μέσω της οποίας ο 66χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ του 15χρονου όπου ανέβαζε φωτογραφικό υλικό και φέρεται να εξέδιδε το παιδί.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σε έρευνα σε σπίτια όσων το παιδί κατονόμασε και έχουν ήδη κατασχεθεί κινητά και υπολογιστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δικογραφία εμπλέκεται ένας γιατρός του ΕΣΥ ο οποίος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, είχε συναντηθεί με τον ανήλικο χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η πράξη του βιασμού. Παράλληλα, αναζητούνται δύο ακόμα άτομα που φαίνεται να βίασαν τον 15χρονο.

 

  28 March, 2023 ΑΡΘΡΑ