Ηράκλειο: Πάνω από 2300 ζευγάρια παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο.

Νικόλας Αγγελίνος  28 March, 2015 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Πάνω από 2300 ζευγάρια παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο.

Φωτο: inotos.gr

Περισσότερα από 2300 ζευγάρια έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο την τελευταία τετραετία, στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου γραφείου του Δήμου, το 2011 έγιναν 602 πολιτικοί γάμοι, το 2012: 535, το 2013: 536, ενώ πέρυσι ο σχετικός αριθμός εκτοξεύτηκε στους  609.

Εξάλλου από την αρχή του 2015 μέχρι και σήμερα, πάνω από 100 ζευγάρια έχουν ενωθεί στη Λότζια με τα δεσμά του πολιτικού γάμου.

Η σημαντική αυτή αύξηση φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και η οποία ωθεί τους συμπολίτες μας στον πολιτικό γάμο, ο οποίος επιβαρύνει πολύ λιγότερο την τσέπη τους από τον θρησκευτικό.

Συγκεκριμένα, στο Δημαρχείο Ηρακλείου τελούνται γάμοι είτε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι και μετά, είτε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 7 το απόγευμα και μετά.

Όσοι επιλέξουν την πρώτη περίπτωση, καλούνται να καταβάλλουν στο Δήμο το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ για τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν Τετάρτη, ή Παρασκευή απόγευμα, το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 150 ευρώ.

Ένας άλλος λόγος που τα ζευγάρια προτιμούν τη λύση του πολιτικού γάμου, είναι και το γεγονός ότι οι σχετικές άδειες εκδίδονται μετά την παρέλευση μόλις 7 ημερών από την ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Από την ώρα που θα εκδοθούν οι άδειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παντρευτούν όποτε το επιθυμήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στην αύξηση των πολιτικών γάμων στο Ηράκλειο, έχει συντελέσει και το ότι κατά τη θερινή περίοδο και ειδικότερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πάρα πολλοί τουρίστες -στη μεγάλη τους πλειονότητα Ρώσοι και Ισραηλινοί- έρχονται στο Ηράκλειο για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το γάμο τους.

Ωστόσο, εκτός από τους ντόπιους και τους τουρίστες, αρκετοί είναι και οι μετανάστες οι οποίοι προκρίνουν τη λύση του πολιτικού γάμου, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι αλβανικής εθνικότητας.

Οι γαμήλιες τελετές πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Λότζια, παρόντος ενός εκ των αντιδημάρχων και δύο μαρτύρων και διαρκούν10 με 15 λεπτά.

Πηγή: ekriti.gr

 

Νικόλας Αγγελίνος  28 March, 2015 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα