Ηράκλειο: «Παιχνίδια» με τις επιδοτήσεις των αγροτών

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης κάνοντας λόγο για «παιχνίδια» με τις επιδοτήσεις σε βάρος των αγροτών
«Βρισκόμαστε στα μέσα του Απρίλη και η διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων δεν έχει αρχίσει ακόμα. Το 2018 είχε ξεκινήσει την 1η Μαρτίου. Η διαδικασία της ενεργοποίησης δικαιωμάτων απαιτεί χρόνο και εμπειρία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σφαλμάτων και κατά συνέπεια απώλειας ενισχύσεων.
Είναι απαράδεκτο το ΥΠΑΑΤ να κωλυσιεργεί την έναρξη της ενεργοποίησης και να θέτει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις των δικαιούχων του Νομού Ηρακλείου.
Οι αγρότες είναι σε αναβρασμό.
Η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη.
Δεν μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους ενεργοποιώντας για παράδειγμα την κάρτα του αγρότη.
Το ΥΠΑΑΤ αδιαφορεί για όλα αυτά;
Αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από δεκάδες Προέδρους Ενώσεων της χώρας που είναι κύριοι αποδέκτες των παραπόνων και των αποτελεσμάτων της καθυστέρησης αυτής», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ.
Δείτε επίσης
- Μεσαρά: Χειροπέδες σε 49χρονο για καλλιέργεια κάνναβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στη Μεσαρά σήμερα Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου
- Άνοιξε τις πύλες του το Θέατρο Βράχων Γέργερης
- Περιφερειακό Ιατρείο Ζαρού: Ευχαριστήριο μήνυμα με αφορμλη την προσωρινή μετεγκατάσταση
- Tραγικό δυστύχημα στο δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρα