Ηράκλειο: Έκλεισε λόγω έλλειψης γιατρών η παιδοψυχιατρική στο ΠΑΓΝΗ

  04 July, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Έκλεισε λόγω έλλειψης γιατρών η παιδοψυχιατρική στο ΠΑΓΝΗ

Προσωρινά κλειστή θα παραμείνει λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία πρόκειται για τη μόνη δημόσια δομή για νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα σε όλη την Κρήτη και τα νησιά το Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού neakriti.gr, η κλινική σταμάτησε να λειτουργεί από χθες, Δευτέρα (03/07) ενώ το μεσημέρι πήρε εξιτήριο το μοναδικό περιστατικό που παρέμενε στην εν λόγω κλινική.

Εργάζονταν δύο γιατροί

Όπως σημειώνεται, η υπεράνθρωπη προσπάθεια των δύο γιατρών, που εδώ και ένα χρόνο είχαν αναλάβει το βάρος όλων των εφημεριών και ξεπερνούσαν καθημερινά τα όρια των αντοχών τους για να λειτουργεί η Παιδοψυχιατρική Κλινική, δεν ήταν αρκετή για να την κρατήσει ανοικτή.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην 7η ΥΠΕ δεν έφερε αποτέλεσμα και έτσι η κλινική οδηγείται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλινική πλέον αναγκαστικά δεν θα λειτουργεί και στη θέση της θα υπάρχει καθημερινά ένα εξωτερικό ιατρείο – νοσοκομείο ημέρας, ενώ θα εξυπηρετούνται και τα επείγοντα περιστατικά τις ημέρες εφημερίας του νοσοκομείου.

Αυτό σημαίνει πως αν παραστεί ανάγκη νοσηλείας για κάποιο παιδί, αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη της χώρας, όπου λειτουργούν παιδοψυχιατρικές κλινικές.

 

  04 July, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα