Ηράκλειο: Αεροπορικό υπερθέαμα ανήμερα του Αγίου Μηνά

cretalive.gr  11 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Αεροπορικό υπερθέαμα ανήμερα του Αγίου Μηνά

"Έσκισε" και φέτος τους αιθέρες το F-16

Έσκισε και φέτος τους αιθέρες του Ηρακλείου το μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η αεροπορική επίδειξη,που έγινε στο πλαίσιο εορτασμού του πολιούχου της πόλης μας, Αγίου Μηνά, καθήλωσε για ακόμα μια χρονιά τους Ηρακλειώτες που έσπευσαν στην Παραλιακή να παρακολουθήσουν τους εντυπωσιακούς ελιγμούς από την Ομάδα «ΖΕΥΣ».

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Καράβολα, όπου στις 1.30 ακριβώς το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε την φαντασμαγορική επίδειξη κάνοντας το κοινό να παραληρεί και να καταχειροκροτά τον χειριστή αεροπόρο, σμηναγό Γιώργο Παπαδάκη που βρέθηκε στο τιμόνι του μαχητικού αεροσκάφους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος συντονισμού της εορταστικής εκδήλωσης ήταν ο αντισμήναρχος εν αποστρατεία Γιώργος Κωστάκης ενώ στον Καράβολα βρέθηκε και ο επισμηναγός Γιώργος Ανδρουλάκης ο οποίος ήταν ο πιλότος του μαχητικού F16 το 2014 που συμμετείχε για πρώτη φορά στον εορτασμό του Αγ. Μηνά μαζί με ομάδα ιπταμένων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στους δρόμους της πόλης έγινε λιτανεία στο ιερό λείψανο και την εικόνα του Αγίου Μηνά αφού πρώτα τέλεσαν την Συνοδική Θεία Λειτουργία παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών αλλά και δεκάδων Ηρακλειωτών πολιτών.

 

cretalive.gr  11 November, 2019 ΑΡΘΡΑ