Ηγουμενίδης: “Δεν πρέπει να μείνει εκτός πραγματικής στήριξης ο αγροτικός κόσμος”

  05 November, 2020 ΑΡΘΡΑ
Ηγουμενίδης: “Δεν πρέπει να μείνει εκτός πραγματικής στήριξης ο αγροτικός κόσμος”

Aλλά και η προστασία και διακίνηση της αγροτικής παραγωγής

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα, έχοντας ήδη θέσει τους πολίτες σε κίνδυνο, προσπαθεί να σώσει τα …ασυμμάζευτα. Προσπαθεί να πείσει ότι λαμβάνει έγκαιρα μέτρα την ώρα που οι ΜΕΘ αρχίζουν να εξαντλούνται, την ώρα που τα κρούσματα είναι ήδη χιλιάδες, και την ώρα που κρίσιμοι παραγωγικοί τομείς της χώρας ήδη στενάζουν.

Αρκεί να σταθεί κανείς μόνο στο θέμα του πρωτογενή τομέα: Για παράδειγμα, η φράση του σήμερα ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας» δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί. Όχι απλώς γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν φάνηκε καθόλου μια τέτοια προτεραιότητα, αλλά και γιατί σε μια περίοδο συγκομιδής και έκτακτης ανάγκης προστασίας του ελαιολάδου δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις. Χρειάζεται ουσιαστική μέριμνα που θα προστατεύει τόσο τους ίδιους τους αγρότες και τις μετακινήσεις τους για τις ανάγκες της παραγωγής, όσο και η αναγκαία πολιτική για την ασφάλεια και την ίδια τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Είναι κρίσιμο αυτή την ώρα ο όποιος σχεδιασμός να έχει προηγουμένως εισακούσει προσεκτικά τον κόσμο του πρωτογενή τομέα. Γιατί δεν πρέπει αυτή τη φορά να μείνει εκτός πραγματικής στήριξης ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική παραγωγή».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  05 November, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα