Η... κηδεία έφερε στο φως απάτη με δήθεν νηπιαγωγό /video

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη  01 October, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Η... κηδεία έφερε στο φως απάτη με δήθεν νηπιαγωγό /video

Και όμως συνέβη και αυτό. Με δεδομένο τα απανωτά περιστατικά απάτης που καταγράφονται κατά καιρούς με τη μέθοδο της προσποίησης, για να αποσπάσουν χρήματα, οι απατεώνες έβαλαν στο στόχαστρο αυτήν τη φορά παιδικούς σταθμούς.

Επιτήδειοι, σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Γιώργου Πιντζόπουλου, οι απατεώνες, κάλεσαν στο τηλέφωνο συνάδελφο του και μία από αυτούς προσποιούμενη άλλη συνάδελφο, ζήτησε χρηματική βοήθεια, καθώς όπως είπε κάποιος δικός τους άνθρωπος είχε πεθάνει και έπρεπε να δώσει άμεσα 2.000 ευρώ σε γραφείο τελετών.

Όλα αυτά με αλλοιωμένη φωνή που παρέπεμπε στην πραγματική συνάδελφο και έχοντας δημιουργήσει το κατάλληλο ηχητικό υπόβαθρο, με παιδικές φωνές. Ο ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και μετά από επίμονες ερωτήσεις, αποκαλύφθηκε η αλήθεια και η άλλη γραμμή έκλεισε.

«Κάποιος, προσποιούμενος μια συνάδελφό μου και με πρόφαση ότι βρίσκεται σε γραφείο τελετών κι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, κάλεσε συνάδελφό μας και του ζήτησε χρήματα. Η γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην άλλη άκρη του τηλεφώνου, είχε... αλλοιωμένη φωνή, η οποία παρέπεμπε στην πραγματική νηπιαγωγό. Ευτυχώς, ο συνάδελφος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη, παρότι θεωρώ ότι η όλη διαδικασία ήταν πολύ καλά στημένη. Έτσι, όταν ο συνάδελφός μου άρχισε τις ερωτήσεις, η άλλη γραμμή έκλεισε», εξήγησε ο κ. Πιντζόπουλος.

«Εμείς κινηθήκαμε άμεσα, προκειμένου να αντιληφθούν οι απατεώνες ότι δεν είμαστε εύκολη λεία», μας είπε ο κ. Πιντζόπουλος. «Όσο συχνότερα κοινοποιούνται παρόμοια περιστατικά, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες αυτά να επαναληφθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Παιδικών Σταθμών, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση ανταπόκρισή της στο καταγγελλόμενο συμβάν.

 

neakriti.gr

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

 

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη  01 October, 2017 ΚΟΣΜΟΣ