Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

  26 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
Η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Την μεταφορά της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε πως η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς, που «πέφτει» φέτος την Μεγάλη Τετάρτη, μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα (7/5). Σήμερα μάλιστα -εντός της ημέρας- αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης, ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, ενώ, από τις αρχές Απριλίου, θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

 

  26 February, 2024 ΑΡΘΡΑ