Η τέλεια μανιταρόπιτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλα σφολιάτας έτοιμης
500γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε μικρά κομμάτια
250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
250γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
250ml κρέμα γάλακτος
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Η πλούσια και πολύ γευστική γέμιση αυτής της μανιταρόπιτας θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και ως γεύμα τις καθημερινές, μαζί με μια σαλάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι. Στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Βήμα 3
Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το τριμμένο κασέρι. Ρίχνετε και το μίγμα των μανιταριών και ανακατεύετε. Αδειάζετε το τελικό μίγμα πάνω από τη ζύμη της σφολιάτας και σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Βήμα 4
Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει λίγο πιο έξω από την περιφέρεια του ταψιού και, αφού βρέξετε τριγύρω τη ζύμη, την πιάνετε με τις άκρες του κάτω φύλλου και πιέζετε με τα δάχτυλα να ενωθούν.
Βήμα 5
Ψήνετε την πίτα στονφούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η σφολιάτα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey
Δείτε επίσης
- Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Ζαρού ζητούν την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα μέσα Μαΐου καταβολή για συνδεδεμένες, εκκρεμότητες του 2016 και βιολογικές
- Οδηγίες από την Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή τη συγκέντρωση σκόνης
- Στέφανος Κασσελάκης:Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ για το πόθεν έσχες
- Αυτές είναι οι χώρες με το καλύτερο βιοτικό επίπεδο – Ποιες έχουν το χειρότερο