Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δύο μεγάλων ευρωπαϊκών ερευνών.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal (BMJ)», σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναδεικνύουν την ανάγκη καθιέρωσης πολιτικών περιορισμού της πρόσληψης αυτών των τροφών και της προώθησης φρέσκων ή άλλων ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων.
Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι επεξεργασμένες τροφές (συσκευασμένα προμαγειρεμένα τρόφιμα, σνακ, ανθρακούχα αναψυκτικά, δημητριακά με ζάχαρη, έτοιμα γεύματα με συντηρητικά, κρέατα και θαλασσινά που έχουν υποστεί ανασύσταση, αφυδατωμένες σούπες λαχανικών κ.α.) αποτελούν το 25-60% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Παράλληλα, έχει φανεί ότι αυτό το είδος των τροφών σχετίζεται με παχυσαρκία, υψηλή χοληστερίνη, ορισμένα είδη καρκίνων κ.α.
Δείτε επίσης
- Συμπτώσεις ή πραγματικές παρενέργειες; – Πόσο ασφαλή ήταν τελικά τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
- Kορονοϊός-Γρίπη: Τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας
- AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιο κορονοϊού προκαλεί σπάνιες παρενέργειες
- Βιταμίνη D: «Kλειδί» για την ανοσία κατά του καρκίνου και την αποτελεσματική ανοσοθεραπεία
- Υγεία: Τα 8 πράγματα που πρέπει να κόψετε για να μην γεράσετε γρήγορα
Σχετικά άρθρα
- Μπαχαρικά και βότανα: Πώς η νοστιμιά της ζωής προστατεύει την υγεία μας
- Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου
- Υγεία: Το άγνωστο αντιοξειδωτικό που θα την «εκτινάξει»
- Δύο λεπτά περπάτημα μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο έως και 17% -Πότε να το κάνετε
- Η κακή συνήθεια που επιταχύνει τη γήρανση – Πώς θα την «κόψουμε»