Η πιο νόστιμη και δροσερή συνταγή για καραμελωμένο γλυκό με κρέμα και ξηρούς καρπούς
Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Yλικά
Για τη βάση
250 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμμ. τυρί κρέμα
Για την επιφάνεια
Ζάχαρη
Διάφορους ξηρούς καρπούς όπως ξανθή σταφίδα φυστίκια και φουντούκια ψιλοκομμένα
Για την καραμέλα
1 ζαχαρούχο γάλα
Προετοιμασία
Αλέθομαι τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα το ανακατεύουμε και το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένο και στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνειά του.
Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα να μην μας σφίξει). Προσθέτουμε και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.
Καραμέλα
Βάζουμε το ζαχαρούχο σε κατσαρόλα το βράζουμε 1 και 1/2 ώρα ΄.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την ανοίγουμε
Ξηροί καρποί καραμέλωμα
150 γραμ διάφορους ξηρούς καρπούς
150 γραμ ζάχαρη
Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 5-7 λεπτά. Λιώνουμε την ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις λιώσει και πάρει το χρώμα της καραμέλας, το κατεβάζουμε για να μην καεί ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Προσέχουμε να μην κολλήσουν πρέπει να είναι απλωμένοι.
Ρίχνουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα που έχουμε περάσει με λαδι και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Συναρμολόγηση
Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε και στρώνουμε από πάνω από την καραμέλα την κρέμα ομοιόμορφα την βάζουμε στο ψυγείο άλλη μισή ώρα,
Τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τους καραμελωμένους καρπούς ,
Διατηρείτε στο ψυγείο
Σημείωση
Μπορούμε να βράσουμε πολλά κουτιά γάλα και τα φυλάσσουμε στο ντουλάπι ώστε να τα έχουμε έτοιμα όταν τα χρειαστούμε.
Επίσης καραμελώνουμε αρκετούς ξηρούς καρπούς διάφορους τους φυλάμε σε μεταλλικό κουτί και στο ψυγείο να τους έχουμε κι αυτούς έτοιμους αν χρειαστούμε .Καλή επιτυχία!!!
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων