«Η Μεσαρά αποτελεί το αγροτικό παραγωγικό Κέντρο της Κρήτης»

mesaralive.gr  16 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Η Μεσαρά αποτελεί το αγροτικό παραγωγικό Κέντρο της Κρήτης»

Φώτο: mesaralive.gr

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την διοργάνωση της 3ης Διεπιστημονικής Ημερίδας για τα Φυτοφάρμακα στη Μεσαρά

Με αφορμή τις εργασίες της Διεπιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην αύξηση νοσηρότητας και στο περιβάλλον» ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διημερίδα αυτή έχει ξεχωριστή σημασία  για τον τόπο μας, καθώς η Μεσαρά ήταν και παραμένει το αγροτικό παραγωγικό κέντρο της Κρήτης. Η μακραίωνη παράδοσή μας στον κτηνοτροφικό και αγροτοδιατροφικό τομέα αποτελεί παράλληλα ευθύνη για την διασφάλιση της οικολογικής ισορροπίας και πρωτίστως της υγείας των κατοίκων της Μεσαράς.

Οι επιπτώσεις από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων στην υγεία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών είναι αποδεδειγμένα κρίσιμες και εξαιρετικά επιβαρυντικές. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα υπάρχει άγνοια ή ελλιπής γνώση για τις αρνητικές αυτές επιπτώσεις, καθώς και για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών και των κατάλληλων μέτρων πρόληψης.

Για τη Νέα Δημοκρατία ο πρωτογενής τομέας παραγωγής είναι βασικός άξονας της οικονομίας και άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της Κρήτης, αλλά και της Χώρας».

 

mesaralive.gr  16 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ