Η Κρήτη κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για τους Ολλανδούς το 2024

https://www.cretalive.gr/  15 January, 2024 ΑΡΘΡΑ
Η Κρήτη κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για τους Ολλανδούς το 2024

Οι περιζήτητες περιοχές

Η Κρήτη είναι ο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός των Ολλανδών για το καλοκαίρι του 2024, ενώ στις πρώτες πέντε επιλογές συναντώνται τρία νησιά του συμπλέγματος των Ιονίων νήσων, που φαίνεται να έχουν μπει για καλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από τη χώρα της τουλίπας.

Σύμφωνα με το Griekenland.net, σε online ψηφοφορία που διεξήχθη τους τελευταίους μήνες στο Greece.net, ανάμεσα σε δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα η Κρήτη έλαβε το 16% των ψήφων, ακολουθούμενη από τη Σάμο (10%), την Κέρκυρα (10%), τη Ζάκυνθο (9%) και την Κεφαλονιά (8%).

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Κρήτη είναι ο αδιαμφισβήτητος αγαπημένος προορισμός των Ολλανδών για διακοπές στην Ελλάδα, με τα παραθαλάσσια θέρετρα και τα χωριά ανατολικά του Ηρακλείου, όπως τα Μάλια, η Χερσόνησος και το Κουτουλουφάρι να είναι περιζήτητα.

Το Ηράκλειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο, αλλά μπορεί κανείς να πετάξει και προς τα Χανιά, που χρησιμεύουν και ως βάση για εξερεύνηση της δυτικής Κρήτης.

Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των Ολλανδών ταξιδιωτών βρίσκεται η Σάμος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον λόγω των φιλόξενων παραθαλάσσιων χωριών του, όπως το Κοκκάρι και το Πυθαγόρειο, αλλά και ως προορισμός πεζοπορίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδιαίτερη ζήτηση καταγράφεται για τα Ιόνια νησιά, με την Κέρκυρα να επανέρχεται σε τροχιά, με την όμορφη πρωτεύουσά της, την καταπράσινη ενδοχώρα και τις φιλόξενες παραθαλάσσιες πόλεις.

Εξίσου δημοφιλής είναι και η Ζάκυνθος, η οποία προσελκύει ορδές τουριστών εδώ και χρόνια, για παράδειγμα, με τη διάσημη παραλία Ναυάγιο.

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί αυτού του αρχιπελάγους, συμπληρώνει τους 5 κορυφαίους προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα για τους Ολλανδούς, για το επόμενο έτος, ενώ ένα ακόμη νησί των Ιονίων, η Λευκάδα, είναι επίσης περιζήτητη και βρίσκεται στην έβδομη θέση στη σχετική κατάταξη.

Μία θέση πριν, στην έκτη, συναντάται η Κως, το ποδηλατικό νησί της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας το 7% των συνολικών ψήφων. Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Πελοπόννησος (6%) και τη δεκάδα συμπληρώνουν η Λέσβος (5%) και η Κάρπαθος (5%). Ενώ, εκτός δεκάδας, στην 11η θέση κατατάσσεται η Ρόδος, συγκεντρώνοντας την προτίμηση του 4% των ερωτηθέντων.

 

Φωτογραφία από Götz Friedrich από το Pixabay

 

Πηγή: money-tourism.gr

 

https://www.cretalive.gr/  15 January, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα