«Η ισχύς εν τη ενώσει» για την μεταφύτευση της ελιάς  στο Πάρκο του Τυμπακίου

mesaralive.gr  05 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η ισχύς εν τη ενώσει» για την μεταφύτευση της ελιάς  στο Πάρκο του Τυμπακίου

Φώτο: mesaralive

Τον κόσμο που βοήθησε για τη μεταφύτευση της ελιάς στο Πάρκο Τυμπακίου, ένα θέμα για το οποίο έχει ήδη γράψει το mesaralive.gr, ευχαριστεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Χθες το πρωί, τέθηκε σε εφαρμογή μία πρωτοβουλία που θα σηματοδοτήσει το Τυμπακι. Μία ελιά, ηλικίας πάνω από 1000 ετών, μεταφυτεύθηκε στην είσοδο του Πάρκου Τυμπακίου και σημαδεύει πλέον «όλα τα χρόνια και όλες τις οικογένειες που έχει θρέψει».

Η κίνηση αυτή, χρειάστηκε βοήθεια από πολύ κόσμο τους οποίους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, αλλά για να σας δώσουμε και μία μικρή γεύση για το τι συνέβη χθες , οι ευχαριστίες θα τεθούν χρονολογικά:

Πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου: μία ελιά 1000-1500 ετών, εκφυτεύεται από χωράφι ιδιώτη. Αναλογιζόμενοι, οι ιδιώτες που αναλάμβαναν την εκφύτευση, (κ.Ζαχαρίας και κ.Κωνσταντίνος Κουρτάκης) αρνούνται να πελεκίσουν την ελιά η οποία “έθρεψε τόσες γενιές ανθρώπων” και ξεκινάνε τις διαδικασίες για την εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας για την μεταφύτευση της. Η ελιά δωρίζεται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου με αποστολή την τοποθέτηση της στην καταλληλότερη θέση.

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου κ.Ιωάννης (Ζουρίδας) Παπουτσάκης, μετά από συνεννόηση με τους παραπάνω ξεκινάει τις διαδικασίες! Η ανταπόκριση άμεση και θετική από όλους!

Πρώτο βήμα: να παρθεί η άδεια για το Πάρκο Τυμπακίου. Η πλέον καταλληλότερη θέση για την μεταφύτευση δεν είναι άλλη αλλά η είσοδος του Πάρκου! Να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι καινούργιοι! Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου κ. Παπουτσάκης Νικόλαος, αναλαμβάνει την αδειοδότηση… Η άδεια δόθηκε!

Δεύτερο βήμα: Ενημέρωση Γραφείων με Χωματουργικά έργα! Η απάντηση άμεση και θετική: «Στην διάθεση σας για ό,τι χρειαστείτε! Περιμένουμε νέα σας!»

Χωματουργικά από τις εταιρίες ”ΑΦΟΙ Κουρτακη”, “Χωματουργικά Χαραλαμπάκης”, “Χωματουργικά Ανδριγιαννακης”, “Χωματουργικά Χαλκιαδάκης”, όλοι θετικοί! 

Παράλληλα τα ευχάριστα νέα έχουν μεταδοθεί και τα Μ.Μ.Ε. έχουν ήδη φθάσει στο μέρος και η είδηση μεταδίδεται με απίστευτους ρυθμούς.

Τρίτο Βήμα: (τα δύσκολα ξεκινάνε): Η ελιά βάρους 10 (και πλέον) τόνων, μετά από πολλές προσπάθειες και ευρεσιτεχνίες δένεται από τους κ.Αρίστο κ Ιωάννη Παπουτσάκη (Ζουρίδες), φορτώνεται σε φορτηγό και ξεκινάει η δύσκολη διαδρομή για το Πάρκο! Η διαδρομή περιλαμβάνει την Κεντρική Λεωφόρο Τυμπακίου. Ο κόσμος όμως βοήθησε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά αυτή χωρίς προβλήματα.

Τέταρτο βήμα: Εκσκαφέας βρίσκεται ήδη στον χώρο μεταφύτευσης και ετοιμάζει τον χώρο. Ο Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, μέσω του Προέδρου του κ.Ανδριγιαννάκη, έχει ήδη στείλει τους Γεωπόνους, κ.Μιχάλη Μαράκη και κ.Μανώλη Μπερκάκη, για την επίβλεψη της μεταφύτευσης. Παρών για την υδραυλική εγκατάσταση του χώρου της ελιάς ο υδραυλικός του Δήμου Φαιστού κ.Μαράκης Μιχάλης (του Εμμανουήλ).

Πέμπτο βήμα: Όσο δύσκολο ήταν το φόρτωμα, τόσο δύσκολο και το ξεφόρτωμα!. 

Μετά από πολύ προσεχτικές κινήσεις, η ελιά έχει μπει στο νέο της «σπίτι» και ξεκινάει άμεσα το πότισμα της για «να δέσει με το νέο έδαφος!

Το «Ευχαριστώ» είναι πολύ λίγο! 

Ο Αίσωπος είχε πει «Η ένωση δίνει δύναμη.»! 

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια…

Σας ευχαριστούμε όλους…Εμφανείς και αφανείς! 

Ευχαριστούμε για όλα!»

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  05 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα