Η Γαλλία θα πάρει πίσω 11 ύποπτους τζιχαντιστές από την Τουρκία
Έντεκα ύποπτους τζιχαντιστές, ανακοίνωσε ότι θα πάρει πίσω από την Τουρκία, η Γαλλία.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, η Γαλλία θα πάρει πίσω 11 ύποπτους τζιχαντιστές από την Τουρκία. Η ανακοίνωση αυτή, έρχεται, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι απελαύνει υπηκόους ξένων χωρών, που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η Γαλλία, που έχει 400-500 υπηκόους της οι οποίοι κρατούνται στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους βόρεια Συρία, μεταξύ αυτών 60 τζιχαντιστές, δήλωνε αμετακίνητη στη θέση ότι δεν θα έπαιρνε πίσω ενήλικες που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ήθελε να συνάψει μια συμφωνία με το Ιράκ προκειμένου η Βαγδάτη να πάρει και να ασκήσει διώξεις σε βάρος των Γάλλων στη Συρία.
Εντούτοις, στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2014 με την Τουρκία, οι Γάλλοι υπήκοοι που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές εκδίδονταν πίσω στη Γαλλία σε συντονισμό με τις γαλλικές αρχές.
«Εντός αυτού του πλαισίου, εξετάζουμε τον επαναπατρισμό 11 Γάλλων υπηκόων» δήλωσε ο Καστανέρ στο κοινοβούλιο. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσωπα, που θα απελαθούν, σημείωσε, όμως, ότι είναι γνωστοί στη Γαλλία και θα παραδοθούν στις δικαστικές αρχές μόλις φθάσουν στη χώρα. Περίπου 250 Γάλλοι επαναπατρίστηκαν βάσει του συστήματος από το 2014, εξήγησε ο Καστανέρ
Δείτε επίσης
- Nέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης
- Συνάντηση του Δημάρχου Φαιστου,με την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
- Βορίζια: Παράδοθηκε στις Αρχές μέλος της οικογένειας Φραγκιαδάκη
- Mεσαρα: Απίστευτο περιστατικό-Τον πυροβόλησαν με καραμπίνα την ωρα που κοιμόταν...
- Bορίζια: Κατ’ οίκον περιορισμός για τον 23χρονο που αρνείται κάθε κατηγορία για την βόμβα





