H Επιτροπή Υγείας του Περιφερειακού Ιατρείου  Ζαρού ευχαριστεί

mesaralive.gr  02 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
H Επιτροπή Υγείας του Περιφερειακού Ιατρείου  Ζαρού ευχαριστεί

Μετά τα ευχάριστα για το Περιφερειακό Ιατρείο Ζαρού, η Επιτροπή Υγείας του ΠΙ Ζαρού ευχαριστεί με την παρακάτω επιστολή:

«Μετά την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη έχοντας υπόψιν την υπ. αριθμ. 633/15-9-2017 Απόφαση της Διοικήτριας της 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης με την οποία αποδέχτηκε τη δωρεά της μελέτης και της άδειας δόμησης για την επέκταση του Π.Ι. Ζαρού, από τον Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο του Ζαρού, η οποία θα εκπονηθεί από το τεχνικό γραφείο 3axes.

Η 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης προέβη στις αναφερόμενες στο άρθρο 2Α του Ν.3316/2005 διαδικασίες δημοσίευσης που αφορούν δωρεές μελετών και σύμφωνα με το υπ ́ αρ. πρωτ. 13898/16-7-2018 έγγραφο της 7ης Υ.Π.Ε., δεν υποβλήθηκαν παρατηρήσεις κατά το διάστημα δημοσίευσης.

Το υπ. αριθμ. 11285/8-6-2018 έγγραφο της 7ης Υ.Π.Ε. στο οποίο αναφέρεται ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 392.500,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών επιβαρύνσεων. Ο προϋπολογισμός θα οριστικοποιηθεί κατά την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής του.

Την με α/α 77 της 20/7/2018 ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας υπέρ της έγκρισης της προμελέτης του έργου «Προσθήκη κατ’ έκταση και ύψος στο Π. Ιατρείο Ζαρού’».

ανέθεσε στον Περιφερειάρχη Κρήτης, την αρμοδιότητα έγκρισης της προμελέτης της οριστικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου: «Προσθήκη κατ’ έκταση και ύψος στο Π. Ιατρείο Ζαρού», με βάση τη θεωρημένη προμελέτη από τη Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, η οποία εκπονήθηκε από το τεχνικό γραφείο 3axes.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται σε τριακόσιες ενενήντα δύο χιλιάδες πεντακόσια Ευρώ (392.500,00€), (συμπεριλαμβανομένων των επιβαρύνσεων και του Φ.Π.Α. 24%). Το ποσό αυτό ορίζεται ως ανώτατο όριο προϋπολογισμού του έργου, ενώ αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τη Περιφέρειας Κρήτης.

Η επιτροπή Υγείας του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, μετά από αυτή την εξέλιξη, επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη και την 7η ΥΠΕ, για την άμεση ανταπόκριση τους, τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, για την ουσιαστική συνδρομή του, καθώς και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη Σταύρο,  για την χρηματοδότηση.

Η επέκταση και λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, θα δημιουργήσει πραγματικά τις συνθήκες, που απαιτούνται ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και πρέπει όλοι να στηρίξουμε την ενίσχυσή του».

 

mesaralive.gr  02 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα