Η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη παγκοσμίως για το 2024 – 2025

Στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες κουζίνες όλου του κόσμου βρίσκεται η ελληνική για το 2024 – 2025, σύμφωνα με το Taste Atlas.
Ακολουθούν η Ιταλία, το Μεξικό, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Σύμφωνα με το Taste Atlas, οι χώρες που ψηφίζουν δαγκωτό την ελληνική κουζίνα, είναι οι: Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Πολωνία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Καναδά, Τουρκία.
Τα ελληνικά φαγητά με την κορυφαία βαθμολογία στο Taste Atlas
Γραβιέρα Νάξου
Σαγανάκι
Παϊδάκια
Γραβιέρα Κρήτης
Κοντοσούβλι
Τρίγωνα πανοράματος
Συμιακό γαριδάκι
Σφέλα
Αρσενικό Νάξου
Μπουγάτσα
Πρωτιά και για το σαγανάκι
Τον περασμένο μήνα το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα πιάτα με τυρί στον κόσμο, δίνοντας την πρώτη θέση στο σαγανάκι.
Μάλιστα η βαθμολογία που έλαβε είναι 4,6 στα 5!
«Το σαγανάκι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές ελληνικό ορεκτικό όπου διάφορα λαχανικά, κρέατα ή θαλασσινά, όπως γαρίδες ή μύδια, τυλίγονται σε τυρί και στη συνέχεια τηγανίζονται ή τσιγαρίζονται. Το τυρί μπορεί να παρασκευαστεί και μόνο του, χωρίς κανένα συνοδευτικό. Στη συνέχεια ψήνεται στο τηγάνι μέχρι να αποκτήσει την χαρακτηριστική χρυσαφένια κρούστα του και σερβίρεται στο λεγόμενο σαγκάνι, ένα μικρό τηγάνι με δύο λαβές στο οποίο τηγανίστηκε», αναφέρει ο Taste Atlas για το σαγανάκι.
Και προσθέτει: «Παλαιότερα, η λέξη σαγανάκι αναφερόταν σε μια μέθοδο καρύκευσης του ντόπιου τυριού από Έλληνες αγρότες, οι οποίοι τηγανίζουν διάφορες ποικιλίες τυριού όπως φέτα, κεφαλοτύρι ή μανούρι. Ενώ οι τοπικές παραλλαγές του πιάτου περιλαμβάνουν τη χρήση τυριού φορμαέλα στην Αράχωβα και χαλούμι στην Κύπρο, το τυρί που χρησιμοποιείται σε ένα τυπικό ελληνικό σαγανάκι είναι συνήθως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, φέτα πρόβειου γάλακτος ή οποιοδήποτε άλλο σφιχτό τυρί που λιώνει καλά χωρίς να χάσει το σχήμα του».
Τα ελληνικά φαγητά με την κορυφαία βαθμολογία στο Taste Atlas
Σαγανάκι, Ελλάδα
Προβολέτα, Αργεντινή
Σβρλίσκι Μπελμούζ, Σερβία
Κάτσιο ε πέπε, Ιταλία
Καχαπούρι, Γεωργία
Μπανίτσα σας σιρένε, Βουλγαρία
Φοκάτσια κον φορμάτζιο, Ιταλία
Αζαρούλι καχαπούρι, Γεωργία
Φοντί, Γαλλία
Κεσαντίγια, Μεξικό
Δείτε επίσης
- Σχολείο: «Μετεξεταστέοι» στα βασικά
- Taste Atlas: Τα 50 καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο -Ποια ελληνικά βρίσκονται στη λίστα
- Τέμπη: Χωρίς απαντήσεις για τις εκρήξεις το τελικό πόρισμα -Τι αναφέρει
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Η Κρήτη πέρα από τα στερεότυπα
Σχετικά άρθρα
- Taste Atlas: Τα 50 καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο -Ποια ελληνικά βρίσκονται στη λίστα
- To Taste Atlas βρήκε τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό -Ένα ελληνικό στην κορυφή
- Το Taste Atlas βρήκε τα καλύτερα γλυκά των Χριστουγέννων
- Taste Atlas: Πέντε ελληνικά πιάτα με αυγά ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου
- Τaste Atlas: Τα καλύτερα εστιατόρια στην Κρήτη