Η Ελλάδα στην κορυφή της λίστας με τα πιο όμορφα σπίτια παγκοσμίως -Ποια τα πιο ελκυστικά

https://www.iefimerida.gr/  26 November, 2023 ΑΡΘΡΑ

Τα ελληνικά σπίτια βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των πιο όμορφων τύπων κατοικιών παγκοσμίως.

Η κατάταξη καταρτίστηκε από τον ιστότοπο σύγκρισης κτηματομεσιτών του Ηνωμένου Βασιλείου GetAgent. Οι ερευνητές είχαν ως στόχο να εντοπίσουν ποια στυλ ιδιοκτησίας ήταν πιο ελκυστικά για τους ανθρώπους.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για τη διεξαγωγή της έρευνας. Η εστίαση ήταν σε ειδικό λογισμικό για την παρακολούθηση του βλέμματος των συμμετεχόντων. Τους έδειξαν εικόνες εξήντα γραφικών τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο και η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών τους και καθόρισε ποιες εικόνες βρήκαν πιο ελκυστικές.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα και κατέληξαν σε μια βαθμολογία με βάση τον μέσο χρόνο που αφιερώθηκε κοιτάζοντας κάθε εικόνα, καθώς και τον χρόνο που χρειάστηκαν οι συμμετέχοντες για να κοιτάξουν τα σπίτια για πρώτη φορά. Αυτά τα δεδομένα επέτρεψαν στο GetAgent να εντοπίσει τα πιο όμορφα και ελκυστικά σπίτια σε όλο τον κόσμο.

Αποτελέσματα της μελέτης
Στη σφαίρα των ομορφότερων κτιρίων του κόσμου, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση με την πιο εντυπωσιακή βαθμολογία 79,5 στα 100 για τις γραφικές ιδιότητες των σπιτιών της. Φημισμένη για τις απλές μορφές, τις ψηλές κολώνες και τη χρήση τοπικών και φυσικών υλικών, η παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική, ιδίως τα νησιωτικά σπίτια με τους γαλάζιους θόλους, γοητεύει τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση, η Γαλλία απέσπασε συνολική βαθμολογία 78,5 στα 100, με τους συμμετέχοντες να προσελκύονται από το γαλλικό αρχιτεκτονικό στυλ Bastide και Provincial. Τα σπίτια στην Ασία, γνωστά για τα μοναδικά και παραδοσιακά τους σχέδια, συγκέντρωσαν επίσης την προσοχή, με την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία να εξασφαλίζουν θέσεις στην πρώτη πεντάδα. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στο κάτω μισό της δεκάδας των χωρών με τα πιο όμορφα σπίτια, συγκεντρώνοντας μόλις 65 στα 100.

Τα πιο ελκυστικά στυλ σπιτιών
Όσον αφορά το πιο εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό στυλ για τα σπίτια, τα βικτοριανά ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη προσοχή από τους συμμετέχοντες, τραβώντας το βλέμμα τους με μέσο χρόνο 1,38 δευτερόλεπτα. Αυτό το παραδοσιακό βρετανικό αρχιτεκτονικό στυλ, το οποίο διακρίνεται από τις ψηλές στέγες, τα παράθυρα σε κόλπους και τα περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία των αετωμάτων, ξεπέρασε κατά μία μονάδα το ιταλικό στυλ σπιτιών της Τοσκάνης, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση.

Τα ιταλικά σπίτια της Τοσκάνης, που φημίζονται για τη ρουστίκ, ακατέργαστη πέτρα και τα δάπεδα από τερακότα, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των πιο όμορφων τύπων σπιτιών. Τα παραδοσιακά σπίτια της Ινδονησίας, γνωστά και ως Rumah adat, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο σε αυτή την αξιολόγηση αρχιτεκτονικής ομορφιάς.

 

Διαβάστε την συνεχεια εδώ 

Πηγή: iefimerida.gr - Η Ελλάδα στην κορυφή της λίστας με τα πιο όμορφα σπίτια παγκοσμίως -Ποια τα πιο ελκυστικά - iefimerida.gr

 

https://www.iefimerida.gr/  26 November, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα